UPDATE Femeie ucisă azi dimineaţă în intersecţia de la Tribunal. Victima se îndrepta spre serviciu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Femeie ucisă azi dimineaţă în intersecţia de la Tribunal. Victima se îndrepta spre serviciu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE ORA 12.15 - Asistentă medicală, ucisă pe scuarul de la Tribunal

* Potrivit primelor cercetări, impactul deosebit de violent a fost posibil din cauză că şoferul unui Audi nu s-a asigurat la schimbarea benzii

Accident deosebit de grav, joi dimineaţă, care ridică un mare semn de întrebare asupra siguranţei pietonilor ce traversează pe trecerea din dreptul Palatului de Justiţie. O femeie care aştepta la semafor pe scuarul ce desparte cele două sensuri ale străzii Brăilei a fost lovită mortal de un Ford, la volanul căruia se afla o altă femeie. Potrivit martorilor, dar şi poliţiştilor care au făcut măsurători la faţa locului, autoturismul care a pătruns pe scuar a rupt stâlpul semaforului şi în final a lovit-o violent pe femeia ce aştepta să treacă strada. În prealabil, Fordul a fost acroşat de o altă maşină, un Audi.

„Este vorba despre conducătorul unui autoturism care cicula pe strada Brăilei dinspre Ţiglina spre centrul oraşului pe banda 3 şi care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de virare pe banda de stocaj,  acroşând un alt autoturism. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a pătruns pe scuar şi a accidentat mortal o femeie care aştepta la semafor”, a precizat inspector Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Echipajul SMURD ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru victima rămasă încarcerată sub Ford. Mai mult, medicii au fost şocaţi de cele constatate, declarând că este unul dintre cele mai urâte accidente la care au fost solicitaţi să intervină. Cel puţin la fel de şocaţi au fost şi şoferii celor două maşini implicate, Liliana Dumitrescu, de 58 de ani, şi Florin Alexandrescu, de 30 de ani. Ambii au fost supuşi verificării cu alcooltestul. Rezultatul a fost "zero" pentru ambii conducători auto, care sunt acum cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Victima mergea la serviciu

Doiniţa Belceanu, femeia a cărei singură vină a fost că se afla pe scuar în momentul fatidic, era una dintre cele mai vechi asistente de la Centrul de Transfuzii şi joi dimineaţă se îndrepta spre serviciu. Revenea la slujbă după zece zile de concediu, iar colegele ei s-au mirat de faptul că femeia, extrem de conştiincioasă şi o bună profesionistă, întârzia.

„Era un om deosebit, venea la serviciu şi în afara programului, dacă era nevoie. Era extrem de atentă şi organizată. Chiar ne-am mirat că întârzie, ea care era foarte punctuală”, a declarat Tanţa Condrea, asistent şef la Centrul de Transfuzii Galaţi.


Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 8.00, pe scuarul din faţa Palatului de Justiţie din Galaţi. O femeie care aştepta să traverseze strada a fost acroşată de o maşină aflată la semafor şi care a fost, potrivit primelor informaţii, lovită de un alt autoturism care a încercat să forţeze culoarea verde a semaforului.

Victima a decedat pe loc. La faţa locului se fac acum măsurători, circulaţia pe strada Brăilei, în zona Palatului de Justiţie, desfăşurându-se doar pe două benzi.

Citit 15176 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2013 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.