Noroc colosal pentru un pensionar din Galaţi! Şi-a recuperat economiile pierdute după jumătate de oră!

Noroc colosal pentru un pensionar din Galaţi! Şi-a recuperat economiile pierdute după jumătate de oră!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean de 78 de ani, pensionar, a trecut de la agonie la extaz în cursul zilei de joi. Sterică Chirciu nu este unul dintre acei vârstnici care să se poată plânge că are o pensie mizeră, dar omul strângea de ani de zile câţiva bănuţi, lună de lună, pentru a putea, într-o zi, să-şi surprindă soţia cu un cadou frumos. Ca să fie sigur că jumătatea sa nu îi va descoperi mica comoară, bătrânelul o purta mereu într-o borsetă în care avea actele şi de care nu se despărţea niciodată. Asta până joi, când a mers cu soţia la cumpărături la un supermarket din apropierea Falezei. Avea la el, ca de fiecare dată, borseta cu actele personale şi banii.

"A plătit nevasta şi am plecat cu cumpărăturile. Eram în staţie, aşteptam autobuzul pentru Micro 19. Am stat cam jumătate de oră, cu soţia şi cu încă o femeie. Am urcat toţi în acelaşi autobuz, deci borseta mea a rămas pe bancă sau a căzut cât am stat acolo. Mi-am dat seama că nu o mai am abia acasă. Aveam în geantă buletinul, permisul de conducere şi 315 lei, economiile mele. Am plecat imediat înapoi la magazin, am crezut că poate l-am uitat în cărucior. Nu l-am găsit acolo", povesteşte pensionarul firul pierderii borsetei.

Întors acasă, resemnat şi cu gândul că nu îşi va mai recupera niciodată economiile, Sterică Chirciu a fost sunat de poliţişti, care i-au dat vestea că o femeie îi găsise geanta şi o adusese la Secţia 2.

"Nu mă aşteptam la aşa ceva, credeam că cine o să găsească borseta o să arunce actele şi o să ia banii. Îi mulţumesc tare mult acestei doamne, aş vrea să o întâlnesc şi să îi mulţumesc personal", completează emoţionat bătrânul.

La fel de plăcut surprinşi au fost şi poliţiştii care nu se întâlnesc în fiecare zi cu astfel de gesturi. "Este mai rară o asemenea conduită cum a manifestat această doamnă care a făcut un gest frumos recuperând borseta şi restituindu-i-o proprietarului prin intermediul nostru. Astfel, şi munca noastră a fost uşurată. Le recomandăm tuturor celor care găsesc obiecte, bani sau documente să le restituie, fie direct fie prin intermediul nostru, pentru că un gest mic îl poate scuti de multe probleme pe cel aflat în situaţia de a pierde ceva", a precizat Bogdan Cojocaru, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Galaţi.

Citit 3135 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.