Gălăţenii din Cartierul Aviaţiei se vor prezenta din nou la alegeri parlamentare
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Gălăţenii din Cartierul Aviaţiei se vor prezenta din nou la alegeri parlamentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii din Colegiul 9 (Cartierul Aviaţiei - Aurel Vlaicu, Micro 13 B, Micro 14, 38, 39 A, B şi C şi Micro 40) îşi vor pierde deputatul ales, pe dr. Aurel Nechita *  De miercuri, dr. Nechita se va întoarce la profesia pentru care s-a pregătit o viaţă întreagă, medicina şi le transmite gălăţenilor care l-au votat că îşi va respecta promisiunile făcute, chiar dacă nu va fi parlamentar


Postul de parlamentar ocupat de dr. Aurel Nechita va deveni vacant după ce, mâine, plenul Camerei Deputaţilor va lua act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind starea de incompatibilitate a deputatului. Anunţul a fost făcut după şedinţa Biroului Permanent al Camerei de către liderul grupului PSD, Marian Neacşu: „Avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei, o punem în executare”. Culmea, social-democraţii nu s-au ostenit să-l anunţe şi pe dr. Nechita, care la acel moment se afla la Comisia de Sănătate.

Dr. Nechita a fost declarat incompatibil după ce raportul de evaluare emis în 2011 de Agenţia Naţională de Integritate a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia ICCJ. Potrivit ANI, „în perioada 12 mai 2005 - 19 decembrie 2008, Aurel Nechita a exercitat, simultan, atât funcţia de deputat cât şi funcţia de decan al Facultăţii de Medicină, încălcând prevederile Legii nr. 161”. Nechita va deveni primul deputat care îşi pierde mandatul, iar alegerile parlamentare parţiale, în Colegiul nr. 9 ar putea avea loc în următoarele trei luni.

„Un singur regret”

„Mă aşteptam, într-un fel, să se ia o decizie. Singurul meu regret este că nu mi s-a dat voie să mă apăr în Comisia Juridică. Biroul Permanent a luat act de o hotărâre care nu spune să mi se ia mie mandatul, ci doar că li se dă dreptate celor de la ANI. Am o cerere în anulare la ICCJ, care se va judeca anul viitor, în iunie. Voi merge şi la CEDO, pentru că mi se pare anormal, imoral şi ilegal ca în 2013 să iei o decizie pe baza unei legi din 2010, cu privire la o situaţie din 2008”, ne-a declarat dr. Nechita.

Ce va face de miercuri? „Mă întorc la profesia pentru care m-am pregătit o viaţă întreagă, medicina. Gălăţenilor care m-au ales le spun că nu este obligatoriu să fiu deputat pentru a-mi respecta promisiunile. Voi lupta pentru centre de permanenţă şi voi continua să ofer consultaţii gratuite. Din păcate, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, spune dr. Aurel Nechita.

Aurel Nechita a fost ales deputat pe 9 decembrie 2012 cu peste 15.000 de voturi (aproape 65 de procente), fiind cel mai mare număr de voturi obţinut în municipiu de un candidat USL.

Rămâne de văzut cum vor decurge relaţiile în cadrul USL. La Conferinţa de alegeri din cadrul Organizaţiei Municipale a PNL, social-democratul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului a ameninţat că dacă dr. Nechita îşi pierde mandatul, va exploda o bombă un USL. Motivul? Denunţul către ANI a fost făcut de dr. Paul Ichim, senator PNL.

Citit 2868 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.