UPDATE / Suspiciune de malpraxis la Spitalul din Galaţi. Nou-născut transportat de urgenţă la Bucureşti

UPDATE / Suspiciune de malpraxis la Spitalul din Galaţi. Nou-născut transportat de urgenţă la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Diagnosticul de înfundare craniană parietală nu poate fi malformaţie congenitală * La nivelul spitalului se va efectua o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat


Un nou-născut a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Bebeluşul s-a născut în cursul zilei de joi, în secţia Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Imediat după operaţia de cezariană, copilului i-a fost pus diagnosticul de înfundare craniană parietală dreaptă. Testele efectuate ulterior au arătat faptul că nou-născutul suferă şi de un edem cerebral (acumulare de lichid care pune presiune pe creier), asociat primului diagnostic.

O posibilă eroare medicală

Situaţia a stârnit imediat vâlvă în Spitalul Judeţean, deoarece, potrivit managerului instituţiei, această problemă nu este cauzată de o malformaţie congenitală (din naştere). Astfel de cazuri apar, de regulă, în urma unei erori medicale.

„Am aflat despre această situaţie imediat după raportul de gardă de vineri dimineaţă. Am solicitat sprijin de la Ministerul Sănătăţii şi am obţinut acordul pentru transportul copilului la Spitalul Marie Curie din Capitală, unde există o secţie de neurochirurgie infantilă”, a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Întrebată despre un posibil caz de malpraxis, dr. Debita a afirmat că este prematur să facem o asemenea supoziţie. „Nu ştim deocamdată ce s-a întâmplat. Urmează să facem o anchetă la nivelul spitalului”, a adăugat managerul.

„O operaţie foarte dificilă”

Medicul ginecolog care a efectuat operaţia de cezariană nu a vrut să dea nici un detaliu despre cele petrecute în sala de operaţie. „A fost vorba de o operaţie cezariană deosebit de dificilă, pe care medicul care a asistat primele două naşteri ale femeii a refuzat-o. Eu nu vă pot spune nimic despre diagnosticul actual al copilului, pentru că nu am specializarea medicală necesară”, a declarat dr. Cezar Irimia, medicul care a efectuat operaţia de cezariană.

Până vineri după-amiază, la Colegiul Medicilor din Galaţi nu a fost depusă nicio plângere în acest caz.

Citit 6464 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.