Un preot şi un fermier s-au luat la bătaie din cauza unui văcar! Iată cum s-a terminat totul

Un preot şi un fermier s-au luat la bătaie din cauza unui văcar! Iată cum s-a terminat totul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Altercaţia a avut loc la o fermă de la periferia Tecuciului, în urma acesteia un bărbat de 57 de ani ajungând serios rănit la spital


Situaţie tragi-comică la Tecuci, unde câţiva localnici s-au încăierat pe viaţă şi pe moarte din cauza unui băiat tocmit să păzească vacile. Dincolo de ilaritatea motivului care a dus la conflict, cu adevărat incredibil este faptul că unul dintre participanţi este slujitor al Domnului, un preot la o parohie din municipiu, poreclit de enoriaşi "popa Chistol"! Preotul este acuzat de părţile adverse că ar fi lăsat la o parte bunătatea creştinească şi ar fi împărţit pumni şi picioare în momentul în care a aflat că un fost angajat al său, care îi păzise animalele, îşi găsise un nou "patron" şi nu mai vroia să se întoarcă.

Acesta din urmă, Dumitru Diaconu, de 57 de ani, susţine că s-a trezit cu preotul în curte. "Eu am o fermă şi aveam un băiat pe care fiul preotului a vrut să îl ia la dânsul, dar băiatul nu a vrut să se ducă. Băiatul l-a sunat pe nepotul meu, care a ajuns înaintea mea acolo. S-au luat la împins şi când a văzut că am venit eu, l-a sunat pe taică-său, pe părinte. Părintele a venit cu trei copii şi ne-a luat la bătaie cu parii. Noi am zis că, dacă e părinte, o să stăm de vorbă. Ei au intrat peste noi, pe poartă, au luat parii şi ne-au luat la bătaie. În loc să întrebe ce s-a întâmplat, a zis „omorâţi-i”! Preotul m-a lovit pe mine, la ochi şi la cap. Numai cu picioarele m-a pocnit", spune Diaconu, care a ajuns la Spitalul de Urgenţă având mai multe traumatisme la nivelul feţei.

"Şi-a apărat copiii!"

Este afirmaţia soţiei preotului Leica, cel acuzat de Dumitru Diaconu şi nepoţii săi că ar fi instigat şi participat la bătaie. Omul bisericii nu a vrut să răspundă acuzaţiilor, dar preoteasa afirmă că soţul ei nu s-ar fi pretat la aşa ceva dacă la mijloc nu ar fi fost fiii lor. "Băiatul nostru s-a dus după zilier şi a fost bătut de ceilalţi ciobani. Are o ureche ruptă şi e la Bucureşti, pentru operaţie. Părintele a intervenit ca să îşi apere copiii", a precizat Fănica Leica. Conflictul şi urmările acestuia au ajuns la urechile poliţiştilor, care vor încerca să desluşească iţele acestei poveşti. Nu va fi simplu, pentru că toţi cei implicaţi au făcut reclamaţii, fiecare urmând să răspundă în funcţie de cât de tare a lovit.

"Ca urmare a sesizărilor primite, a fost întocmit dosar penal. Se aşteaptă certificatele medico-legale, pentru a se stabili încadrarea juridică a faptelor", ne-a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 4614 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.