Accident naval în Portul Galaţi. Un ponton a fost distrus de un petrolier maltez

Accident naval în Portul Galaţi. Un ponton a fost distrus de un petrolier maltez
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Căpităniei Portului Galaţi, incidentul s-a petrecut în momentul în care nava, aflată sub pavilion maltez şi încărcată cu bitum, ar fi fost scoasă în larg pentru efectuarea unei manevre de întoarcere.

”În timpul acestei manevre, vasul a acroşat un ponton, pe care l-a avariat. Luăm în calcul o defecţiune tehnică a motorului, dar este posibilă şi o eroare umană. Deocamdată, până la finalizarea anchetei, petrolierul a fost reţinut, măsura impunându-se şi pentru siguranţa traficului naval. În urma impactului, nu au existat victime omeneşti, iar daunele vor fi plătite de armator”, a precizat Mircea Sârbu, directorul Căpităniei Portului Galaţi.

În urma primelor evaluări, valoarea pagubelor se ridică la 50.000 de euro, bani pe care armatorul petrolierului va trebui să îi achite către SC Unicom, proprietarul pontonului avariat.

O anchetă este desfășurată şi de Secţia Regională a Poliţiei Transporturi Galaţi. Potrivit surselor din cadrul instituţiei, în cauză a fost deja întocmit dosar penal pentru distrugere.

Surse din cadrul anchetatorilor susţin însă că armatorul şi păgubitul ar fi ajuns deja la o înţelegere privind acoperirea prejudiciului, astfel încât petrolierul urmează să părăsească Portul Galaţi la acest sfârşit de săptămână.

Citit 5442 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iunie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.