Atenţie cum circulaţi de Rusalii! Poliţiştii vă vor face zile fripte dacă încălcaţi regulile

Atenţie cum circulaţi de Rusalii! Poliţiştii vă vor face zile fripte dacă încălcaţi regulile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care au norocul ca de Rusalii să beneficieze de o minivacanţă şi vor să plece la drum ori să meargă la petreceri ori la lăcaşurile de cult trebuie să ştie că orice exces le poate transforma distracţia în coşmar. Viteza excesivă sau consumul de alcool, două dintre „practicile” îmbrăţişate de mulţi şoferi îndeosebi de sărbători nu trebuie să facă parte din program dacă vreţi să aveţi câteva zile reuşite alături de cei dragi. Poliţiştii rutieri şi cei de la Transporturi vor fi prezenţi în mijlocul gălăţenilor care circulă cu maşinile ori cu trenurile pentru a avea grijă ca legea să fe respectată, dar cel mai bine este ca aceştia să nu ajungă să aibă motive să vă sancţioneze, consecinţele răsfrângându-se asupra buzunarului ori cazierului dumneavoastră.

Iată cu ce recomandări vin poliţiştii rutieri pentru aceste zile.

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Puteţi face uşor un accident, iar dacî aveţi o alcoolemie în sânge de peste 0,8 la mie, riscaţi un dosar penal pentru care sancţiunea este închisoarea cuprinsă între 1 şi 5 ani.
  • Respectaţi viteza legală în special când se circulaţi în coloană, întrucât viteza excesivă sau cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau de trafic, reprezintă principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
  •  Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
  •   Atenţie sporită la pietonii imprudenţi şi, în special la copiii nesupravegheaţi, la vârstnici şi persoane  aflate în stare evidentă de ebrietate.
  •  Reduceţi considerabil viteza în mediul rural, deoarece  veţi întâlni cu siguranţă  mulţi biciclişti, atelaje hipo şi persoane care se deplasează pe carosabil!
  •   Asiguraţi-vă înainte de efectuarea depăşirilor şi  evitaţi astfel de manevre dacă nu sunt absolut necesare.

În cazul în care optaţi ca în aceste zile să călătoriţi cu trenul, trebuie să ţineţi cont de faptul că tocmai perioadele cele mai aglomerate sunt preferatele hoţilor voiajori, care acţionează în mijloacele de transport pe calea ferată. Iată ce trebuie să faceţi dacă vreţi să nu aveţi neplăcuta surpriză ca la destinaţie să constataţi că vă lipsesc bagajele sau bunurile de preţ.

  • Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare.
  • Priviţi în jurul dvs. mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână.
  • Mare atenţie când cineva se ciocneşte de dvs. „din greşeală” - în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul.
  • Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.
  • Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje.
  • Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate.
  • Solicitaţi sprijinul celor din jur atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni sau vă simţiţi în pericol. Apelaţi în cel mai scurt timp la poliţişti şi oferiţi-le acestora toate amănuntele despre cele întâmplate.

 

 

 

 

 

 

 

Citit 1335 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2013 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.