Invitaţie la cinstirea tricolorului: Ziua Drapelului, serbată şi la Galaţi

Invitaţie la cinstirea tricolorului: Ziua Drapelului, serbată şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Drapelului Naţional va fi marcată, miercuri, şi în municipiul Galaţi, printr-o serie de acţiuni de cinstire a însemnului statului român. Conform Prefecturii, manifestările dedicate acestui eveniment vor debuta la ora 9.30, când Drapelul Naţional va fi sfinţit în Catedrala Arhiepiscopală. De la ora 10.00, autorităţile vor pleca în procesiune către Prefectură, iar pe platoul din faţa instituţiei vor avea loc ceremonialul militar, binecuvântarea şi înălţarea drapelului pe catarg. Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu, îi invită pe toţi gălăţenii la acest eveniment, reamintind că: „Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea 96/1998 pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul să reprezinte drapelul naţional al tuturor românilor. De aceea, este extrem de important şi pentru noi, gălăţenii, să conştientizăm adevărata dimensiune a simbolurilor naţionale, cărora suntem obligaţi să le acordăm respectul cuvenit”.

Citit 1733 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2013 15:36

3 comentarii

 • postat de Jardel
  Luni, 24 Iunie 2013 18:39
  Sa fiti atenți cum se desfășoară evenimentul ... unii se scarpina in c.. , alții spun bancuri , unii duc mana la cascheta si saluta , alții si-o caută in pantaloni , unii rad in hohote iar alții au asa o mina de parca au pierdut toata familia pe front . Nu mai vorbesc de cei care sunt foarte grabiti , impovarati de sarcini si care se plang cat de greu si-au facut un pic de timp sa marcheze sarbatoarea . Sefii care se cred destepti isi trimit subalternii , ei sunt mereu ocupati nu-i asa ? E o adevarata bătaie de joc ...atâtea sărbători ca la noi nu gasesti altundeva si atâta fatarnicie începând de la popi la sefii din politie , armata , puliticeni si prefect . Puneti bai si faceți ceva , sa identificati locuri de munca pentru amârati si lăsați fandoseala !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Luci
  Luni, 24 Iunie 2013 08:42
  Lasati steagul tricolor simplu,ca la1848,fara zorzoane,cel mai fromos steag de pe pamant pentru Romani.Daca vrei stema,prindeti-o in piept langa cocarda. Romanii au murit pe campurile de batalie cu cele trei culori in suflet,stemele au fost semnele vremelnicelor stapaniri. Sa privim spre Franta republicana !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Luni, 24 Iunie 2013 03:53
  Alti bani publici aruncati pe fereastra, alta trancaneala pentru spalarea creerilor. Oare cat va plati Prefectura popilor pentrul efortul depus? Asa o fi si pe lumea cealalta ? unii sunt platiti si altii casca gura pe gratis? Cu banii cheltuiti aiurea macar de faceau reparatii la asa zis "Platou" din fata Prefecturii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.