Principesa Margareta îşi serbează astăzi ziua de naştere

Principesa Margareta îşi serbează astăzi ziua de naştere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principesa Margareta, prima fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, succesoare a Regelui Mihai în toate prerogativele regale, Custode al Coroanei Romaniei, îşi sărbătoreşte, astăzi, 26 martie, ziua de naştere.

Un motiv şi pentru noi să-i urăm "La mulţi ani!" şi să le prezentăm cititorilor noştri câteva repede din viaţa principesei, care împlineşte 60 de ani.

Născută pe 26 martie 1949, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta şi-a făcut studiile în Italia, Marea Britanie şi Elevţia. Licenţiată în sociologie, ştiinţe politice şi drept internaţional a Universităţii din Edinburg, a lucrat, între 1974 şi 1989, în domeniul sănătăţii publice (la Unitatea de Cercetări Ştiinţifice şi Medicale a Universităţii din Newcastle, la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură ş.a.).

În 1990, înfiinţează Fundaţia care-i poartă numele, o organizaţie umanitară, apolitică, dedicată aplicări unor programe în domeniul educaţiei, sănătăţii şi culturii, mai ales în beneficiul copiilor.

Prin activitatea desfăşurată în domeniul umanitar, dar nu numai, Principesa Margareta este un simbol al recunoaşterii rolului pe care îl au femeile în lumea contemporană.

Astăzi, de la ora 17,00, pe TVR Cultural, puteţi urmări emisiunea realizată de Marilena Rotaru cu această ocazie.

Citit 1460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.