Ieri a fost sfinţită capela Maternităţii „Buna Vestire”

Ieri a fost sfinţită capela Maternităţii „Buna Vestire”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, în ziua Bunei Vestiri, în preajma prânzului, după Liturghia din biserici, rugăciunea s-a purtat şi la Maternitatea „Buna Vestire”  -  aşezământ spitalicesc unde vocaţia şi răspunderea principală a medicilor este cea de bună vestire a vieţii. Nu lipseau cadrele medicale, în frunte cu doamna dr. Ana Maria  Hărăbor, directorul Maternităţii, creştinele din Parohia „Buna Vestire”, inclusiv părintele paroh de aici, Cătălin Titi Oprea.   

Un sobor de preoţi, condus de părintele Ionel Eugen Buruiană, protopop de Galaţi, a săvârşit slujba de sfinţire a capelei ce are drept scop alinarea şi mângâierea mamelor (sau a viitoarelor mame) ce ajung în  aşezământul spitalicesc. Locul de rugăciune este binevenit şi pentru  personalul ce lucrează aici  pentru viaţă din dragoste de viaţă.

„Cred că în viaţa fiecăruia este nevoie din când în când de un moment de pace şi linişte, de comuniune cu Dumnezeu”, ne-a spus dr. Liliana Dogan, director medical.  „Era nevoie de această capelă,  a adăugat Carmen Fleancu, asistent generalist. Uneori lupta este  să păstrezi viaţa şi simţi că fără Dumnezeu eşti neputincios…”

După rugăciunea de sfinţire, părintele Eugen Buruiană a vorbit despre scopul unui astfel de loc de rugăciune într-o maternitate. „Trei sunt cuvintele care însoţesc sfinţirea acestui mic loc de rugăciune: binecuvântare, bucurie şi mântuire, a spus părintele. Mai presus de toate, este important acest spaţiu sfinţit pentru că aici este Evanghelia lui Hristos, sunt icoanele, candela mereu arzând şi preotul - cel care slujeşte sufletele creştinilor ce ajung aici cu un scop major - acela să dea viaţă, să apere viaţa”.

Ziua a fost specială pentru întreg personalul Maternităţii gălăţene, dar şi pentru doamna dr. Ana Maria Hărăbor - directoarea maternităţii. „În orice spital e nevoie de un loc unde să te aduni, unde să te rogi lui Dumnezeu - Cel care ne are în pază pe toţi, ne-a spus  dânsa. Ne-am dorit de mult acest spaţiu şi slavă lui Dumnezeu că ne-a ajutat. Sperăm ca la vară să putem ridica în curtea maternităţii o capelă adevărată. Oricum, pentru capela abia sfinţită avem mulţumiri  pentru câţiva donatori şi ei se numesc:  dr. Iuşchievici, domnişoara Tanţa Apostol şi două tinere, Paula şi Mădălina. Mulţumiri sunt şi pentru SC Royal Galaţi, care ne-a sprijinit pentru bune desfăşurarea a activităţii…”

În contextul zilei, rugăciunea s-a purtat atât pentru cei care au slujit sau slujesc în maternitatea gălăţeană. În mod special,  doamna dr. Mariana Creţu - născută în ziua Bunei Vestiri -  a primit din partea colectivului maternităţii „Buna Vestire” urări de Mulţi ani trăiască!

Nici mămicile nu au fost uitate. Ele au primit binecuvântarea Maicii Domnului prin prezenţa părintelui Buruiană, preotul care va sluji în noua capelă de la Maternitate. Ele au primit iconiţe, iar cei mici daruri -pamperşi şi hăinuţe -  de la creştinele din parohia „Buna Vestire”.

Buna Vestire cu un băieţel

În Ziua Bunei Vestiri, la Maternitatea „Buna Vestire”, a venit pe lume un băiat. Fericita mămică - tânăra Dumitra Bălăuţă (foto 3) - este din Galaţi şi se află la a doua naştere. Pruncul se numeşte Daniel George. Cel mic a avut la naştere 2,3 kilograme, iar tânăra mămică ne-a spus că nu i-a fost prea uşor, dar că a trecut prin acest moment cu ajutorul Maicii Domnului.

„La fel de mic a fost şi primul copil, dar va lua în greutate, sunt convinsă”… Sănătate celei care a dat viaţă şi sănătate celui care tocmai a venit printre noi!

Citit 3582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.