Ţigări de contrabandă şi arme ilegale descoperite la un control al poliţiştilor din trupele speciale din Galaţi

Ţigări de contrabandă şi arme ilegale descoperite la un control al poliţiştilor din trupele speciale din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane au necazuri cu legea în urma unei acţiuni în stradă a poliţiştilor de la Arme


Tutun de contrabandă, arme albe sau pistoale purtate în afara condiţiilor stabilite de lege. Toate acestea au fost constatate de autorităţile abilitate care timp de trei zile au ieşit în stradă pentru a-i depista pe cei care deţin arme fără a avea autorizaţii precum şi pentru a preveni eventuale fapte care implică utilizare armelor de foc.

În urma verificării mai multor autoturisme suspecte, poliţiştii de la Arme, cei de la Criminalistică, agenţii de circulaţie şi luptătorii SAS au descoperit, în maşina unui basarabean, 280 de pachete de ţigări pe care le introdusese ilegal în ţară şi pe care urma să le vândă unei alte persoane. Moldoveanul, în vârstă de 23 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

Tot cu dosar penal s-a pricopsit şi un gălăţean de 31 de ani, care adăpostea un autoturism un mic "arsenal". O bâtă lungă de 60 cm şi un briceag cu lamă rabatabilă scoase la iveală în urma percheziţiei au fost temeiurile pentru care bărbatul este anchetat pentru port ilegal de armă albă.

Ultimul păţit al seriei a fost un pechean de 27 de ani, care nu a înţeles prea bine cum trebuie să poarte o armă pe care, de altfel, o deţinea cu acte în regulă. Poliţiştii i-au găsit pistolul de autoapărare în torpedoul maşinii, nu în toc sau ham ataşat pe corp, aşa cum scrie la lege, motiv pentru care i-au suspendat dreptul de a mai deţine armă neletală.

Citit 1503 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.