VIDEO / Mesaj pentru români, de Ziua Imnului: "Ţara are nevoie de voi!"
Foto: Foto, video: Bogdan Codrescu

VIDEO / Mesaj pentru români, de Ziua Imnului: "Ţara are nevoie de voi!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Manifestările dedicate Zilei Imnului Naţional, găzduite de Casa Armatei, au reunit, luni, cadre militare active, generali în rezervă, reprezentanţi ai Prefecturii, dar şi ai altor instituţii gălăţene, care au ţinut să cinstească, chiar şi prin simpla prezenţă, imnul de stat al României. Aşa cum ne-au obişnuit, politicienii Galaţiului au absentat de la eveniment. De asemenea, niciun reprezentant de seamă al Primăriei sau al Consiliului Judeţului nu şi-a făcut timp pentru a participa la manifestări.

Apel la unitate, dragoste de patrie şi demnitate

Prezent, şi în acest an, la manifestările dedicate Zilei Imnului, generalul maior în retragere Neculai Staicu Buciumeni, preşedintele de onoare al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război Galaţi, a făcut un apel către românii aflaţi peste hotare, cărora le-a transmis să se întoarcă acasă, deoarece România are nevoie de capacităţile lor. „În prezent, "Deşteaptă-te, române" are o întreită misiune, după părerea mea: să trezească interesul conducătorilor pentru crearea unei vieţi demne, să le spună celor care părăsesc ţara, în căutarea unor foloase materiale, că România are nevoie de capacităţile lor şi să le solicite celor două milioane de români să se întoarcă în patrie!”, a afirmat generalul maior.

Prefectul de Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu, le-a transmis gălăţenilor să fie „uniţi în jurul valorilor naţionale”, să fie solidari, demni şi să îşi preţuiască patria: „De aproape două secole, drapelul şi imnul au fost simboluri sub care românii au fost uniţi, în vremuri de restrişte, când ţara avea nevoie de unitate şi tărie, dar şi în vreme de pace, când poporul român s-a bucurat de tot ce avea mai bun, de libertate şi demnitate naţională, de independenţă şi solidaritate. Să nu uităm că trăim vremuri de pace, pe care trebuie să le preţuim la adevărata valoare şi în care trebuie să ne aducem aminte cât este de important este să fim uniţi în jurul valorilor naţionale (…) La mulţi ani, România! La mulţi ani, gălăţeni!”.

Manifestările dedicate Zilei Imnului au fost organizate de Instituţia Prefectului şi Garnizoana Galaţi, iar ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului de stat al României.

Citit 1255 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.