Tânără prinsă în flagrant în timp ce încasa impozitul pentru un premiu fals. Femeia avea ajutorul deţinuţilor gălăţeni

Tânără prinsă în flagrant în timp ce încasa impozitul pentru un premiu fals. Femeia avea ajutorul deţinuţilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O tânără din Galaţi a  fost arestată la Brăila fiind acuzată de înşelăciune prin metoda „premiul”. Gălăţeanca a căzut în mâna oamenilor legii după ce un brăilean de 64 de ani a sesizat că a fost apelat pe telefonul fix de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi angajat al unei societăţi de telefonie. Brăileanul a fost informat că este fericitul câştigător al unui premiu de fidelitate, în valoare de 10.000 de euro, însă, pentru a intra în posesia lui, trebuie să achite impozitul aferent, în valoare de 1.600 de euro, unui curier care va veni la locuinţa sa. În urma sesizării, poliţiştii brăileni au organizat un flagrant, în urma căruia au reţinut-o pe tânăra de 21 de ani, din Galaţi. „Poliţiştii au reţinut-o pe Andreea P., care venise să ridice banii. Aceasta purta perucă sintetică (păr galben ondulat lung), ea fiind brunetă cu părul tuns scurt, vopsit blond”, ne-a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila.

Gălăţeanca nu era la prima abatere, oamenii legii găsind asupra ei suma de 2.000 de lei, bani ce proveneau dintr-o altă înşelăciune, săvârşită în aceeaşi zi. „S-a stabilit că Andreea P., prin acelaşi mod de operare, i-a mai înşelat, pe 4 iunie, cu suma de 16.000 de lei, pe D.M., de 53 de ani, şi, pe 5 iunie, cu suma de 17.400 de lei, pe T.G., de 56 de ani, ambii din Brăila, fapte care se aflau în evidenţe cu autori necunoscuţi”, a mai adăugat Jenel Şogor.

Andreea P. era doar o verigă în „afacerea premiul”. Ea era ajutată de alte persoane, încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care contactau victimele prin telefon. Pentru completarea anchetei, poliţiştii brăileni au efectuat şi percheziţii domiciliare, atât la reşedinţa Andreei P., cât şi la Penitenciarul Galaţi. Oamenii legii au ridicat, de la domiciliul învinuitei, un telefon mobil şi mai multe înscrisuri, iar din incinta penitenciarului două telefoane mobile şi 25 de cartele SIM.

Acesta nu este primul caz de înşelăciune coordonat de persoane private de libertate din Penitenciarul Galaţi, anul acesta având loc mai multe percheziţii, în urma cărora au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM şi încărcătoare. Acţiunile au dus la identificarea suspecţilor, fără să se precizeze dacă înşelăciunile telefonice au fost săvârşite de aceleaşi persoane sau dacă ideea de îmbogăţire a cucerit întregul penitenciar gălăţean.

Citit 2823 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.