Ultima operaţie a lui Cristi Minculescu a reuşit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A treia intervenţie chirurgicală la care a fost supus Cristi Minculescu a avut loc sâmbătă seară şi a decurs conform planului: pachetele de comprese care au fost plasate în interiorul abdomenului pentru a susţine ficatul transplantat au fost extrase, astfel că nu va fi nevoie de o a patra operaţie.

Această intervenţie, care a durat aproximativ o oră, a arătat că noul ficat este bine irigat şi se dezvoltă, iar funcţiile hepatice se îmbunătăţesc continuu, au anunţat medicii germani de la Spitalul Universitar din Regensburg.

Având în vedere circumstanţele, starea lui Cristi Minculescu este bună. Acesta încă se află la terapie intensivă, dar este treaz şi răspunde la stimuli. În continuare, el va fi atent monitorizat pe perioada recuperării.

Rodica Minculescu, soţia şi totodată donatorul său, se recuperează bine, procesul ei de vindecare fiind normal. Atât ea, cât şi cei doi copii ai lor l-au vizitat pe Cristi.

Potrivit medicilor care-l supraveghează, nicio altă intervenţie chirurgicală nu este planificată.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost supus, la începutul săptămânii trecute, unei operaţii de transplant hepatic, intervenţie care s-a încheiat după mai bine de zece ore.

În vârstă de 50 de ani, Minculescu suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său.

La începutul lunii martie, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, anunţa că ministerul va plăti costul intervenţiei, adică 47.000 de euro, restul urmând să fie suportat de familie.

Citit 969 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.