Nouă escroci care înșelau prin metodele ”Accidentul” și ”Premiul”, arestați într-o singură zi. Paguba este uriașă

Nouă escroci care înșelau prin metodele ”Accidentul” și ”Premiul”, arestați într-o singură zi. Paguba este uriașă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Valoarea estimată a prejudiciului este, deocamdată, de 800.000 de lei


 

Indivizii au primit mandate de arestare după ce polițiștii de la Crimă Organizată, procurorii DIICOT, polițiștii de la Tecuci și jandarmii au făcut 20 de descinderi-fulger la mai multe locuințe și în mai multe celule ale Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați. În baza informațiilor obținute cu ajutorul suportului tehnic al Serviciului Român de Informații, anchetatorii au stabilit că aveau de-a face cu o grupare organizată care păcălea bătrâni, ai cărei membri se aflau atât pe raza municipiului Tecuci cât și în Penitenciarul din Galați.

”Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că modul de operare al grupului infracţional organizat consta în contactarea telefonică a mai multor părţi vătămate, de către o parte din membrii grupării, aflaţi în stare de deţinere în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sub pretextul ca au câştigat premii importante sau că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie”, precizează cms, Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Victimele erau astfel convinse să achite diverse sume de bani cu titlu de impozit, sau după caz, de ajutor pentru ”ruda aflată în duficultate”.

Cele 20 de percheziții au dus la identificarea și reținerea mai multor persoane suspecte, dar și la depistarea de telefoane și cartele SIM folosite la înșelăciuni. Deși procurorii DIICOT au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a zece suspecţi, nouă persoane au primit mandate pentru înșelăciuni cu consecințe deosebit de grave, în timp ce a zecea este cercetată în libertate.

Polițiștii și procurorii continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate valoarea prejudiciului, care numai la acest moment se ridică la 800.000 de lei.

 

 

Citit 3922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.