CNA a amendat trei televiziuni pentru nerespectarea pluralismului de opinie în cazul Becali

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CNA a aplicat amenzi în valoare totală de 25.000 lei, în cadrul şedinţei de marţi, pentru nerespectarea pluralismului de opinie, imparţialităţii şi a dreptului la viaţa privată a unor persoane, în timpul unor emisiuni televizate care au relatat arestarea lui Gigi Becali.

Raportul de monitorizare din intervalul 2-5 aprilie, dezbătut în cadrul şedinţei, a dus la sesizarea unor nereguli în prezentarea informaţiilor despre cazul omului de afaceri Gigi Becali.

Postul de televiziune OTV, avându-l ca moderator pe Tudor Barbu, l-a invitat în emisiunea "Se întâmplă acum", de pe 2 aprilie, pe Corneliu Vadim Tudor, lider al partidului România Mare. Moderatorul nu a combătut opiniile exprimate de acesta, încălcându-se astfel, în cursul discuţiilor, dreptul la intimitate al judecătoarei care a decis arestarea lui Gigi Becali. Ca urmare a acestor nereguli, postul OTV a fost amendat cu 10000 lei. Tot în cadrul emisiunilor difuzate de postul OTV, finanţatorul clubului Steaua a fost prezentat, în repetate rânduri, cu mâinile încătuşate, încălcându-se, astfel, dreptul la propria imagine. În plus, populaţia a fost instigată să vină şi să facă presiuni asupra organelor abilitate, pentru a-l elibera pe Gigi Becali din arest.

De asemenea, în cadrul buletinelor de ştiri difuzate de Antena 3, s-a constatat nerespectarea principiului imparţialităţii, lipsa pluralismului de opinie şi prezentarea unor acuzaţii formulate de un invitat al emisiunii, fără a se ţine cont de deciziile enunţate de tribunal, încălcându-se astfel dreptul la informare corectă. Pentru acest motiv, postul Antena 3 a primit o amendă în valoare de 7.500 lei.

Printre posturile de televiziune amendate în cursul şedinţei de marţi a CNA se numără şi Realitatea TV, care a primit o amendă în valoare de 7.500 lei.

Gigi Becali a fost reţinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu alte patru persoane, ulterior, fiind reţinut o a şasea persoană. Cea de-a şaptea persoană căutată de poliţişti nu a fost găsită, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, vineri, 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1. Luni seara, Tribunalul Bucureşti,  a hotărât să respingă toate recursurile făcute de inculpaţi în dosarul sechestrării a trei persoane care i-au furat maşina finanţatorului Stelei. Decizia este definitivă, astfel încât finanţatorul Stelei şi celelalte patru persoane care au mai primit mandat de la Judecătorie vor petrece Paştele în arest.

Citit 693 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.