Un mort şi patru răniţi, toţi români, intr-un incident din Afganistan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un ofiţer a fost ucis şi alţi patru militari au fost răniţi, marţi, în jurul orei 7.45 (ora României), în Afganistan, iar militarul care a decedat, Vasile Unguraş, avea 32 de ani, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Căpitanul Iuliu-Vasile Unguraş conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul, se arată într-un comunicat al MApN.

Vasile Unguraş, care făcea parte din Batalionul 21 Manevră Predeal, se afla în Afganistan la a doua misiune într-un teatru de operaţii extern, după ce în 2006 el a participat la o misiune în Irak, au declarat reprezentanţi MApN pentru NewsIn.

Căpitanul se afla din luna ianuarie în Afganistan.

Cei patru militarii răniţi, marţi, în Afganistan sunt sergentul Attila Csaba Orban şi caporalii Adrian Gabriel Creţu, Mădălin Lungu şi Eugen Vargău, informează MApN.

Potrivit MapN, sergentul Attila Orban şi caporalul Adrian Creţu primesc îngrijiri medicale la spitalul din Kandahar, în timp ce caporalii Mădălin Lungu şi Eugen Vargău sunt internaţii în baza din Lagman, starea lor fiind stabilă.

Cei patru militari răniţi, marţi, în Afganistan, în incidentul în urma căruia căpitanul Vasile Unguraş a murit, sunt în stare stabilă, iar, în funcţie de rezultatul investigaţiilor medicale, se va decide dacă vor fi transportaţi la spitalul militar din Rammstein, Germania, potrivit MApN.

Trei dintre militarii răniţi marţi în Afganistan au răni grave, iar al patrulea a suferit leziuni mai uşoare.

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.