75.000 de gălăţeni, vulnerabili în faţa bolii/ Vaccinarea antigripală gratuită, blocată birocratic

75.000 de gălăţeni, vulnerabili în faţa bolii/ Vaccinarea antigripală gratuită, blocată birocratic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi campania de imunizare a categoriilor cu risc ar fi trebuit demarată la 1 noiembrie, operaţiunea nu a putut fi pusă în practică din cauză că Ministerul Sănătăţii a reluat licitaţia


Gălăţenii bolnavi cronic, femeile gravide sau personalul din unităţile medicale au de ales între două variante dacă vor să nu se expună riscului de a face gripă în următoarele săptămâni: fie îşi cumpără vaccinul, fie se feresc cât pot, deoarece campania de imunizare derulată prin Ministerul Sănătăţii nu doar că nu a debutat la 1 noiembrie, aşa cum era planificat, dar nici măcar nu se ştie când va începe. Reluarea procedurilor de licitaţie pentru achiziţionarea serului necesar imunizării populaţiei pune sub semnul întrebării data începerii campaniei de vaccinare a populaţiei cu grad de risc. Peste 70.000 de oameni din Galaţi sunt astfel în situaţia de a nu putea primi serul.

"Noi am încheiat deja procesul de catagrafiere a populaţiei şi avem 75.000 de persoane din judeţ care îndeplinesc condiţiile pentru vaccinare. Aşteptăm dozele de la Ministerul Sănătăţii, dar din cauza reluării licitaţiei este posibil să le primim cel mai devreme în circa două săptămâni. Este chiar posibil ca dozele să vină după Anul Nou", ne-a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Şeful autorităţii sanitare gălăţene speră însă ca în judeţ să nu fie înregistrate situaţii deosebite până la începerea vaccinării populaţiei cu grad ridicat de risc, având în vedere că, de regulă, primele cazuri de gripă sunt raportate după data de 1 ianuarie.

Citit 1602 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.