Locatarii din blocul distrus de explozie aveau datorii de 1,85 milioane de lei la întreţinere
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Locatarii din blocul distrus de explozie aveau datorii de 1,85 milioane de lei la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Blocul G2 din Micro 19, unde a avut loc explozia de vineri dimineaţă, este un imobil cu probleme. Conform datelor furnizate de Primăria Galaţi, blocul are 312 garsoniere, în care locuiesc 318 persoane. 106 dintre garsoniere nu sunt locuite, şase dintre acestea având condiţii improprii, fiind inutilizabile. Locatarii au datorii către Asociaţia de proprietari în valoare de 1,85 milioane de lei. „Locatarii din 95 de apartamente nu au făcut anul acesta nicio plată către asociaţie. Acolo sunt probleme cu plăţile. Asociaţia are de plătit către Apaterm 600.000 de lei, iar către Apă – Canal 700.000 de lei”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Ştefan Radu, cel care a dat dovadă de inconştienţă, este chiriaş al Primăriei. „Are datorii rezonabile. Anul acesta a făcut şi ceva plăţi, mici, către asociaţie”, a mai adăugat Mihai Costache.

Blocul G2 are şi 38 de persoane care nu au nicio datorie către asociaţia de proprietari.

În ciuda faptului că locatarii au reuşit să acumuleze datorii foarte mari la plata utilităţilor, Primăria Galaţi nu a ezitat să le întindă o mână de ajutor. 

Citit 4754 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.