Jandarmii, mai scumpi la vedere, dar mai eficienţi

Jandarmii, mai scumpi la vedere, dar mai eficienţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2.274 dintre misiunile pe linie de ordine publică ale Jandarmeriei Galaţi au fost realizate în cooperare cu poliţia sau alte instituţii * Când au acţionat singuri, jandarmii au prins mai mulţi infractori decât anul trecut


Asigurarea, menţinerea ordinii publice şi dezamorsarea unor situaţii care ameninţau să devină periculoase pentru populaţie au fost principalele priorităţi ale Jandarmeriei Galaţi în anul care se apropie de sfârşit. În misiunile efectuate pe linie de ordine publică, 2.338 în total, militarii gălăţeni s-au aflat mai tot timpul în compania poliţiştilor, patrulele mixte formând majoritatea planului de acţiuni.

„Pentru îndeplinirea misiunilor de menţinere a ordinii publice în comun cu Poliţia, I.J.J. Galaţi a asigurat în medie cinci jandarmi pe zi pentru constituirea patrulelor mixte în zonele cu potenţial criminogen ridicat, fiind executate 1.139 de patrule mixte în mediul urban şi 694 în mediul rural”, se arată în raportul de evaluare a activităţii Jandarmeriei Galaţi pe 2013. Chiar şi aşa, prezenţa jandarmilor în stradă a fost mai slabă decât anul trecut cu 20 la sută.

Din cele 411 misiuni de asigurare a ordinii publice, principalele lor activităţi au fost concentrate pe prezenţa la concerte şi manifestări religioase (150) şi competiţii sportive (142). 16 dintre acţiunile pentru ajutorarea populaţiei au fost desfăşurate la inundaţiile din septembrie.

Mai puţine amenzi, mai multe dosare

Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, jandarmii au constatat nu mai puţin de 2.670 de contravenţii, pentru care au dat sancţiuni de peste 500.000 de lei. Comparativ cu anul trecut, constatările pe linie contravenţională ale jandarmilor au scăzut cu puţin peste un procent. În compensaţie, jandarmii au reuşit în cadrul misiunilor proprii să prindă în flagrant 147 de infractori, număr superior celui de anul trecut. Per total, numărul dosarelor penale încheiate în 2013 se ridică la 105, acestea făcând referire la 119 fapte.

Citit 2024 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2013 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.