Apel al Electrocentrale / Dacă nu se plătesc datoriile, rămânem iar fără căldură

Apel al Electrocentrale / Dacă nu se plătesc datoriile, rămânem iar fără căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Electrocentrale face un apel la gălăţenii branşaţi la sistemul public de termoficare să intensifice plăţile pentru căldură, astfel încât să poată fi achitată factura către furnizorul de materie primă, ROMGAZ, şi implicit să se continue livrarea de apă caldă şi căldură pentru oraş. "Având în vedere că SNGN Romgaz SA Mediaş ne solicită plata în avans, până la data de 27.12.2013, a contravalorii gazelor comandate pentru prima decadă a lunii ianuarie 2014, revenim cu rugămintea de a efectua cât mai urgent plăţi din restanţe. În cazul neîncasării restanţelor de  la dumneavoastră, SC Electrocentrale Galaţi SA  nu va mai avea obligaţia livrării energiei termice către SC Apaterm SA Galaţi, neavând materia primă pentru producerea energiei termice destinată sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din oraşul Galaţi", se arată într-un comunicat de presă al Electrocentrale.

Conducerea furnizorului de energie termică susţine că, în acest moment, datoria Apaterm către Electrocentrale depăşeşte 25 de milioane de lei, fără a mai lua în calcul şi datoriile la masa credală. "Precizăm că SC Apaterm SA Galaţi are faţă de societatea noastră o datorie curentă, înregistrată de la data deschiderii procedurii de insolvenţă până la data de 17.12.2013, de 25,1 milioane lei, la care se adaugă datoriile de la masa credală de 339 milioane lei", se mai arată în comunicatul semnat de directorul Octavian Graure.

Conducerea Electrocentrale susţine că aceste plăţi trebuie făcute în interesul public al oraşului. "Vă mulţumim anticipat pentru înţelegere şi sperăm în sprijinul material al dumneavoastră – în calitate de beneficiari ai acestui serviciu public", se mai spune în comunicat.

Citit 2871 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 18:02

11 comentarii

 • postat de marius.s
  Joi, 19 Decembrie 2013 20:49
  89.137.223.***
  “Sursa :Buzau Ziare.com – 02.10.2013
  Veste buna pentru buzoienii racordati la sistemul centralizat de incalzire termica.
  Regia Autonoma Municipala va mentine si in aceasta iarna pretul gigacaloriei livrate catre populatie, respectiv 185 de lei. Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a anuntat ieri ca tot mai multe institutii si societati comerciale au facut solicitari de rebransare la reteaua de termoficare.
  Potrivit primarului Boscodeala, în sezonul rece 2013 - 2014, preţul gigacaloriei nu va creşte, deşi furnizorii de gaze au anunţat majorări.”
  Mai cap de fonta...combinatul, mai nou, deja lucreaza la o noua investitie sa renunte la aburul produs de Electrocentrale, deja au contractat o parte din echipamente in acest sens. Undeva peste 6-8 luni isi vor produce singuri aburul necesar (o parte deja si-l produc prin sectia suflante).
  Ia mai cascati ochii prin tara si vedeti ca majoritatea CET-urilor sunt in colaps. Si daca au ajus asa, asta datorita tuturor golanilor de politicieni de toate culorile, datorita organigramelor umflate, salariilor si primelor nesimtite, datorita furaciunilor si lipitorilor de afise pusi sa le pastoreasca (a se citi sa le fure).
  In contextul actual local, nu tin nici partea Apaterm. Daca se dorea o solutie cat de cat viabila, mai intai aceasta veriga intermediara trebuia sa dispara. CET-ul da gigacaloria cu 167 de lei si nu cu 199 si golanii de la Apaterm aproape o dubleaza la populatie. In plus nici macar nu mai au licenta, deci functioneaza in afara legii.
  Electrocentrale, de exemplu, ar putea sa distribuie agentul termic, la fel cum se incearca in prezent la CET Govora Rm Valcea. Sa zicem ca ar fi eliminata veriga Apaterm si asociatiile de locatari ( ceea ce niciun golan de la niciun partid nu ar fi de acord), dar ce investitii, modernizari si imbunatatiri s-au facut la Electrocentrale? S-au taiat la fier vechi cazanele 1,2 si 3, urmeaza anul viitor cazanul 4. Au pus ceva nou, modern si eficient in loc? Au fost in stare sa atraga fonduri europene, investitii, parteneriate? Azi se chinuiau de mama focului sa porneasca un al doilea cazan.
  Si, apropos de alta veriga, asociatiile de locatari. Ia mai interesati-va si vedeti ca Energoterm Tulcea (omolog cu Apaterm de la noi), incheie contracte de furnizare agent termic si apa calda si direct cu locatarii. Solutii exista o multime, dar nu acelea de a mentine in continuare aceste societati, vaci de muls pentru gunoaiele de politicieni de la absolut toate partidele.
  0
  1
  Raportează
 • postat de ANTI-PSD
  Joi, 19 Decembrie 2013 14:33
  86.124.204.***
  Scrie clar in articol ca Apaterm are datorii catrre CET de 365 milioane de ron.Deci cine fura banii???La o asemenea datorie de unde vrei ca CET sa plateasca facturile la Romgaz???Dar postacul de servici tre' sa-si faca datoria si sa dezinformeze in speranta ca-si va primi binemeritata portie de mici si bere moaca!!!Si pentru ala cu multi angajati:momentan nu spune nimeni ca nu sunt multi, dar vino u cu 30 de oameni si vezi daca poti sa faci treaba celor de acolo.Gandeste ca aia livreaza abur la combinat, abur la linde, au in gestiune magistrale de termoficare, sectie chimica care livreaza apa demineralizata si dedurizata tot la combinat.Dar asa-i cand esti postac , vorbesti fara sa gandesti.Iar apropo de salarii, ele sunt peste media nationala in orice stat din lume
  0
  3
  Raportează
 • postat de popo
  Joi, 19 Decembrie 2013 09:14
  89.137.220.***
  La mine este frig . Agentul termic are la intrare in calorifer temperatura mica . Sa ne spuna cei de la centrala cit vom plati pe calitatea asta ? Cit timp vor exista idei ca trebuie sa stam cu sila in acest sistem , nu se vor inregistra progrese. Normal , trebuie sa avem dreptul sa alegem daca consumam / nu consumam acest serviciu , si sa fim anauntati cit ne costa daca il vom consuma.
  0
  13
  Raportează
 • postat de enache
  Joi, 19 Decembrie 2013 09:07
  95.77.107.***
  eu nunteleg..cand sant atitea datorii de ce se mai da apa calda/???deorece nu pot plati multi se pot lipsi de apa calda si de apa rece dar sa nu mai creasca datoriile...sa poata omul plati incet si sigur tot din urma....dar vrei nu vrei primesti fortat,si esti obligat sa platesti chiar de nu folosesti..de ani de zile nu mai folosesc apa calda ,totusi platesc pierderile obligatoriu..ce lege e asta???cum sa scap de datorii daca mi se impun fortat..prefer ligheanu numai sa pot termina datoriile dar in ritmul asta numai daca voi muri voi scapa de ele sau mi ia primaria ap...venitul meu de 350ron numi piermite nici bani de medicamente,singurul lux e cablu,care ma costa mai putin decat ziarul de la chiosc....
  0
  6
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 19 Decembrie 2013 08:18
  79.59.136.***
  corect dle Tedy, dar cu o mica precizare

  Dvs spuneti ca
  "orice marfa se plateste daca nu i-ti convine nu o cumperi"

  corect, dar daca nu iti convine "marfa" de la Apaterm poti sa refuzi sa o cumperi ???
  NUUUU... trebuie sa platesti tevile din casa, tevile comune de la subsol, si prin impozit sa platesti si ajutorul social al celorlalti !
  1
  6
  Raportează
 • postat de Tedy
  Joi, 19 Decembrie 2013 07:58
  86.124.204.***
  Marius s: Ai uitat sa precizezi pretul la Buzau 513.5 lei/Gcal la Galati 325.83 lei/Gcal. de la Electrocentrale se factureaza cu 199 lei/Gcal. Mai citeste si altceva decit directivele partidului.Pentru ,,mine" scoate capul din f........ul presedintelui de partid si directorului regiei de distributie si afla ca orce marfa se plateste daca nu i-ti convine nu o cumperi.La alimentara daca nu platesi nu primesti. la coltul strazii poti intinde mina si sa primesti bautura gratis,
  2
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 19 Decembrie 2013 07:15
  79.59.136.***
  Pretul la gigacalorie pentru agentii economici alimentati din puncte termice urbane din Bucuresti creste de la 252 lei la 329,30 lei fara TVA, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Gigacaloria se scumpeste si pentru agentii economici care se alimenteaza cu energie termica din puncte termice proprii de la 212,95, fara TVA la 294,40 lei, fara TVA.

  Cresterea se aplica de la data intrarii in vigoare a hotararii, pe o perioada de un an.
  Majorarea tarifelor este necesara in conditiile in care RADET a acumulat datorii foarte mari, deoarece ANRE a aprobat cu intarzaiere tarifele la gigacalorie si s-au intregistrat pierderi de circa 10,5 milioane de lei in perioada februarie-iulie 2013. Primaru Sorin Oprescu a declarat ca pretul gigacaloriei pentru consumatorii casnici ramane acelasi in aceasta iarna.  Cam asta inseamna incalzire centralizata in Romania !!! Nu poti sa stii la ce costuri te poti astepta !!
  Brusc niste terchea berchea cum zicea cineva, voteaza marirea pretului cu 30% si apoi iti cer si insistent plata in avans !

  Acum sa vedeti cat o sa coste si gigacaloria la Galati.
  Dar lasa, ca rezolva primaru' problema cu caldura, va pune sa platiti tot la caldura si o sa ramana jumatate din blocurile din Galati fara apa rece !
  Vedeti voi, peste 6-12 luni.
  1
  4
  Raportează
 • postat de marius s.
  Joi, 19 Decembrie 2013 06:59
  89.137.223.***
  Solutia optima : faliment si inchiderera Electrocentrale, intesata de sute de persoane cu salarii muuult nesimtite. Permanent o vaca de muls pentru toate clanurile mafiote postdecembriste autointitulate partide politice.
  La Buzau de exemplu, s-a facut o societate care produce agentul termic si apa calda (SC Ecogen Energy) cu 2 cazane LOOS de 30 Gcal/h, unul de 10 Gcal/h si 2 motoare termice ultramoderne, toate instalatiile complet automatizate si de un inalt randament. Toata aceasta instalatie este deservita de doar 6 angajati plus inca 10 persoane externalizate, deci, total 16 salariati pentru producerea caldurii si apei calde pentru intreg mun. Buzau. Pentru Galati ar fi nevoie sa zicem de ceva agregate in plus fata de Buzau, tinand cont de numarul de locuitori, dar si asa tot s-ar rezolva problema cu max 30 de angajati si instalatii similare, moderne si eficiente.
  Asa ca...faliment, lacatul pe usa si pa! Aceasta capusa energofaga arde anual peste 250 milioane de metri cubi de gaze naturale, au instalatiile uzate si depasite, o organigrama si salarii de te doare capul.
  PS - Nenea asta din poza,(dl Graure) exact acum un an era director general la CET-ul de la Drobeta Tr Severin (RAAN sucursala Termo), care acum este in insolventa si in prag de inchidere.
  1
  15
  Raportează
 • postat de mine
  Joi, 19 Decembrie 2013 06:49
  5.13.161.***
  cat din banii nostri se duc pe primele voastre.... Ati furat banii statului sa va luati salarii si nu ati platit la romgaz... De data asta va futem pe voi daca ne lasati fara caldura....
  4
  18
  Raportează
 • postat de NANA
  Joi, 19 Decembrie 2013 06:06
  5.13.169.***
  Am ajuns sa fim amenințați ca nu ne mai dau căldură ,ca pe niște terchea-berchea!Eu mi-am plătit datoriile,aveți grija sa-i amenințați pe cei care n-au făcut-o!Si, în concluzie, nici voi nu veți exista fără noi!
  1
  18
  Raportează
 • postat de Caloriferul pe ulei salvarea de avarie.
  Joi, 19 Decembrie 2013 01:55
  92.86.88.***
  Poate Electrocentrale să nu livreze căldură, mi-am luat calorifer electric pe ulei ultimul răget Heinner HOFR-1330-TFD....banii mei sunt buni și la Electrica, dacă voi nu sunteți în stare să ni-i luați.
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.