Norocul beţivilor nu e un mit! Un gălăţean a scăpat fără nicio zgârietură după ce un tren a trecut peste el

Norocul beţivilor nu e un mit! Un gălăţean a scăpat fără nicio zgârietură după ce un tren a trecut peste el
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean de 33 de ani a pus pe jar autorităţile după ce, într-o clipă de nebunie provocată de mult alcool, a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa * "Arma" sinuciderii: personalul Galaţi - Bârlad


Cine crede că proverbialul noroc al beţivilor este o legendă sau că sub acuta influenţă a lui Bachus nu îşi poate face loc un genial licăr de luciditate care poate salva o viaţă într-o fracţiune de secundă ar face bine să-şi reconsidere punctul de vedere. Drept argument serveşte o întâmplare cât se poate de reală, petrecută în judeţul Galaţi. Eroul (ne)fericitei istorii este un bărbat de 33 de ani din Galaţi, care trăieşte însă la Fârţăneşti. Aşa cum se întâmplă în numeroase cazuri, bărbatul s-a certat la beţie cu un vecin, dar disputa nu a fost de natură să-l răcorească, ci, mai rău, i-a adus cele mai negre gânduri.

În culmea beţiei şi a supărării, tânărul s-a dus glonţ la calea ferată, în jurul orelor 18.00, când ştia că trebuia să treacă personalul spre Bârlad. S-a culcat pe şine decis să îşi asume o moarte îngrozitoare sub roţile trenului, numai că, odată cu apropierea "mastodontului", planurile i s-au schimbat. Speriat că va fi sfârtecat, şi-a schimbat brusc poziţia şi s-a ghemuit pe mijlocul terasamentului, paralel cu liniile de cale ferată. Din pricina întunericului, mecanicul tenului 15415 l-a observat târziu şi n-a mai avut ce face. A trecut peste el, sunând aproape imediat la 112, ca să anunţe grozăvia.

"Cadavrul" s-a evaporat

Sesizaţi cu privire la un accident foarte probabil soldat cu deces, paramedicii de la SMURD şi poliţiştii de la Transporturi au demarat în trombă spre zona indicată de mecanic, aşteptându-se să găsească peisajul terifiant al unui accident de tren. Primii ajunşi în zonă, cei de la SMURD, nu au găsit nici măcar o picătură de sânge, după ce au "periat" câţiva kilometri de cale ferată. Între timp, s-a luat legătura cu mecanicul trenului, ajuns deja la Bârlad. Locomotiva şi vagoanele au fost cercetate în amănunt, în căutare de... dovezi ale accidentului. Nimic, însă. Resemnaţi, salvatorii de la SMURD au decis să se retragă, numai că în drum s-au intersectat cu un individ care abia se ţinea pe picioare. Întrebat ce e cu el, cetăţeanul le-a spus: "Am vrut să mă sinucid, dar m-am speriat de tren şi m-am ferit. După ce a trecut, m-am ridicat şi am plecat". Dus la spitalul din Tg. Bujor, omul a fost întors pe toate părţile, examinat, întrebat. Nu avea nicio zgârietură. Doar un atac de panică, dar asta nu l-a împiedicat să le declare de-a fir a păr strania lui aventură poliţiştilor de la Transporturi, veniţi să îl ancheteze.

Legea nu-l atinge

Tensionaţi în urma zecilor de minute în care au căutat un cadavru care dispăruse ca prin magie, dar şi şocaţi de fantasticul noroc al bărbatului, oamenii legii nu au avut ce să-i facă. În lege nu există nicio prevedere care să sancţioneze tentativele de sinucidere eşuate, iar cum nu protagonistul a fost cel care a alertat autorităţile, el va rămâne doar cu recunoştinţa în faţa sorţii şi cu frică de a mai lua decizii radicale la beţie şi nervi.

Citit 3422 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.