Gălăţeancă împuşcată de fostul soţ din cauza geloziei
Foto: Foto: Teodora Miron

Gălăţeancă împuşcată de fostul soţ din cauza geloziei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă de 51 de ani a sunat ieri dimineaţă la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul medicilor, după ce a fost împuşcată de fostul soţ. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj SMURD, care a preluat-o pe gălăţeancă şi a transportat-o la spital.

„Am fost solicitaţi să intervenim la o femeie împuşcată de soţ. Ne-a declarat că a fost trasă de păr şi că s-au tras asupra ei mai multe gloanţe. Există o plagă prin împuşcare la nivelul arcadei zigomatice, una la pavilionul urechii stângi şi una la nivelul mâinii, cum s-a ferit. Este în stare stabilă, dar va fi supusă unor investigaţii: probabil va fi necesar extragerea corpului străini de la nivelul urechii stângi”, ne-a explicat doctorul Angel Trifan, şeful UPU-SMURD Galaţi.

Femeia, Rodica Vasiliu, este în plin proces de divorţ cu soţul ei, deşi s-a despărţit de acesta de aproximativ doi an. Cei doi au trei copii, care locuiesc în străinătate. Femeia a decis să divorţeze din cauză că soţul ei era violent. „Nu mai locuiesc cu cu el de doi ani de zile. Dosarul de divorţ este la Tribunal. Eu plecam de acasă şi el a apărut de pe o străduţă şi mi-a spus că mă omoară. Din cauza violenţei, am şi decis să divorţez. Ştiam că are armă, dar nu m-am gândit nicio secundă că o va şi folosi”, ne-a declarat Rodica Vasiliu.

La faţa locului s-a deplasat cu operativitate şi o echipă complexă de cercetare formată din specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, poliţişti criminalişti şi de ordine publică, care efectuează cercetarea locului faptei. „În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe fondul geloziei, soţul femeii, cu care aceasta este în proces de divorţ, a venit la domiciliul concubinului acesteia şi a împuşcat-o în zona feţei cu un pistol tip airsoft, care nu este supus regimului autorizării. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Galaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale şi este în afara oricărui pericol”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii îl caută acum pe agresor şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi încadrarea juridică a faptei.

Citit 1765 ori Ultima modificare Joi, 06 Martie 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.