Ghidul admiterii computerizate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acesta poate fi consultat deja pe site-ul Ministerului Educaţiei. Pe 1 mai va fi afişată şi oferta de şcolarizare.

Elevii din ultimul an de gimnaziu se pot informa  despre admitere dintr-un ghid publicat de Ministerul Educaţiei pe site-ul http://admitere.edu.ro/2009

"Ghidul admiterii computerizate" cuprinde clarificări privind algoritmul de repartizare în licee pentru acest an şi îi ajută cu sfaturi pe elevi şi părinţi să selecteze cele mai bune opţiuni din fişele de înscriere.

Absolvenţii de gimnaziu nu trebuie să uite că media de admitere este formată jumătate din notele obţinute la tezele cu subiect unic şi jumătate din media de absolvire a claselor V-VIII, şi că la repartizarea computerizată vor ajunge într-o clasă de liceu potrivit primei opţiuni valide din fişa de înscriere.

Potrivit calendarului admiterii, pe 1 mai va fi afişată oferta de şcolarizare, urmând ca apoi elevii să primească în şcoli broşurile cu informaţiile legate de admitere. Pe 17 iunie va fi afişată ierarhia elevilor pe judeţ, iar pe 3-4 iulie se vor afişa rezultatele repartizării computerizate.

Elevii rămaşi nerepartizaţi vor putea participa la o a doua etapă a admiterii, pe locurile rămase libere, în perioada 6-23 iulie.

Citit 614 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.