Sute de obiecte şi bijuterii din pietre naturale şi minerale, la expoziţie

Sute de obiecte şi bijuterii din pietre naturale şi minerale, la expoziţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O multitudine de cristale, roci şi minerale îşi aşteaptă vizitatorii şi cumpărătorii, până duminică, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, în cadrul celei de-a V-a ediţii a expoziţiei „Feeria cristalelor”. Expozanţii veniţi din Bucureşti, Tulcea, Baia Mare sau Sângeorz-Băi au adus pentru gălăţeni colecţii de eşantioane minerale, produse ornamentale din piatră, precum şi o mare diversitate de bijuterii din pietre naturale, sidef, corali, perle, chihlimbar, pietre încastrate în argint, la preţuri pentru toate buzunarele, care pornesc de la 2 lei.

Domnul Oscar, din Baia Mare, a venit în fiecare an la expoziţia de la Galaţi, el fiind un veteran al acestui domeniu de activitate, pasionat de roci şi cristale de zeci de ani. „Din cele 4.000 de minerale cunoscute în lume, noi am încercat să aducem aici o bună parte. În orice caz, nu depăşim 1.000. Unele le avem în stare naturală, iar multe sub formă de bijuterii. Vizitatorul e invitat să le vadă şi pentru fiecare din ele putem să îi spunem câteva cuvinte despre compoziţia chimică, formă, mineralogie, provenienţă şi caracteristici”, a explicat domnul Oscar.

Cu acest prilej a fost deschisă şi microexpoziţia „Minerale şi cristale”, în care sunt aduse în atenţia publicului peste 60 de eşantioane din patrimoniul muzeului.

Citit 1981 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.