Pentru copiii cu dizabilităţi: Centru de recuperare la standarde europene (FOTO)

Pentru copiii cu dizabilităţi: Centru de recuperare la standarde europene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, în Ţiglina II, a fost inaugurat, de către primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, Centrul Multifuncţional de recuperare a copiilor cu deficienţe neuropsihomotorii, „Kids”. Centrul furnizează servicii de kinetoterapie, ergoterapie, masaj terapeutic, logopedie, consiliere socială, consiliere psihologică, precum şi hidrokinetoterapie în bazin.

În acest moment, 41 de copii cu dizabilităţi sunt asistaţi în cadrului centrului, dar se vor putea face şi înscrieri. „În funcţie de solicitări, vom face o analiză socială, persoanele vor veni şi se vor înscrie”, ne-a spus directorul Direcţiei Asistenţă Socială Servicii Publice, Viorica Palade, managerul proiectului „Kids”.

„Nu am ales deloc întâmplător să inaugurăm astăzi, de Ziua Europei, acest centru multifuncţional de recuperare pentru copii. Este o reuşită importantă pentru comunitatea gălăţeană, cu o finanţare consistentă din partea Uniunii Europene. Este un centru în care copiii cu dizabilităţi vor avea parte de o îngrijire aparte şi vor avea posibilitatea să se recupereze la cele mai bune standarde de calitate”, a declarat primarul Marius Stan.

Centrul a fost realizat printr-un proiect demarat în 2011, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi a avut o valoare totală de 3,4 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 2,7 milioane lei.

Centrul multifuncţional de recuperare ”Kids” va fi extins, tot cu fonduri europene, pentru servicii de consiliere şi recuperare a copiilor cu autism. Contractul de finanţare va fi semnat până la sfârşitul acestei luni.

Primarul a mai spus, cu ocazia deschiderii centrului, că vizează realizarea unui complex de servicii sociale integrate pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, femei abuzate şi alte categorii sociale aflate în risc, la fostul Grup Şcolar Traian, unde există spaţii pentru a dezvolta cu succes un astfel de proiect.

Potrivit unor date statistice furnizate de Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, în judeţul Galaţi există 11.240 de persoane adulte cu handicap şi 1.264 minori cu handicap.

 

 

Citit 6070 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 18:12

5 comentarii

 • postat de Misu
  Sâmbătă, 10 Mai 2014 16:52
  5.13.198.***
  Proiect inceput in anul 2011. De cine oare?Cine culege roadele in campanie electorala?
  Felicitari echipei care scrie proiecte si acceseaza fonduri iniferent de ce partid este la putere.
  Adevarati profesionisti. Bravo lor!
  1
  2
  Raportează
 • postat de simion
  Sâmbătă, 10 Mai 2014 16:10
  89.136.5.***
  unde anume in Tigl 2 , adresa!
  1
  3
  Raportează
 • postat de La Tulipe noire
  Sâmbătă, 10 Mai 2014 11:35
  86.127.215.***
  Se pare ca se petrec si lucruri frumoase in acest oras...Bravo!Felicitari!
  2
  4
  Raportează
 • postat de mentosan
  Sâmbătă, 10 Mai 2014 11:20
  89.137.230.***
  Un lucru bun, poate nu era rau sa dati si o adresa.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Alex
  Sâmbătă, 10 Mai 2014 11:07
  79.116.102.***
  Opa.....surpriza nici un comentariu la acest articol.........
  Nu-s cu nici un partid politic si nici nu sunt fan Marius Stan dar observ ca atunci cand se mai fac si lucruri bune si utile in orasul asta nimeni nu mai comenteaza in rest toata lumea are gura mare cand vine vorba de caini, garaje, apa rece/calda, etc.
  Cand se investesc niste bani si se face ceva util toata lumea tace, eu personal v-as taia accesul la internet la astia care v-au invatat nepotii sa folositi calculatorul si sa tastati injuraturi pe el.
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.