Pentru copiii cu dizabilităţi: Centru de recuperare la standarde europene (FOTO)

Pentru copiii cu dizabilităţi: Centru de recuperare la standarde europene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, în Ţiglina II, a fost inaugurat, de către primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, Centrul Multifuncţional de recuperare a copiilor cu deficienţe neuropsihomotorii, „Kids”. Centrul furnizează servicii de kinetoterapie, ergoterapie, masaj terapeutic, logopedie, consiliere socială, consiliere psihologică, precum şi hidrokinetoterapie în bazin.

În acest moment, 41 de copii cu dizabilităţi sunt asistaţi în cadrului centrului, dar se vor putea face şi înscrieri. „În funcţie de solicitări, vom face o analiză socială, persoanele vor veni şi se vor înscrie”, ne-a spus directorul Direcţiei Asistenţă Socială Servicii Publice, Viorica Palade, managerul proiectului „Kids”.

„Nu am ales deloc întâmplător să inaugurăm astăzi, de Ziua Europei, acest centru multifuncţional de recuperare pentru copii. Este o reuşită importantă pentru comunitatea gălăţeană, cu o finanţare consistentă din partea Uniunii Europene. Este un centru în care copiii cu dizabilităţi vor avea parte de o îngrijire aparte şi vor avea posibilitatea să se recupereze la cele mai bune standarde de calitate”, a declarat primarul Marius Stan.

Centrul a fost realizat printr-un proiect demarat în 2011, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi a avut o valoare totală de 3,4 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 2,7 milioane lei.

Centrul multifuncţional de recuperare ”Kids” va fi extins, tot cu fonduri europene, pentru servicii de consiliere şi recuperare a copiilor cu autism. Contractul de finanţare va fi semnat până la sfârşitul acestei luni.

Primarul a mai spus, cu ocazia deschiderii centrului, că vizează realizarea unui complex de servicii sociale integrate pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, femei abuzate şi alte categorii sociale aflate în risc, la fostul Grup Şcolar Traian, unde există spaţii pentru a dezvolta cu succes un astfel de proiect.

Potrivit unor date statistice furnizate de Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, în judeţul Galaţi există 11.240 de persoane adulte cu handicap şi 1.264 minori cu handicap.

 

 

Citit 6490 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.