COD GALBEN/ Pericol de inundaţii pe Dunăre
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

COD GALBEN/ Pericol de inundaţii pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din 20 mai, cod galben şi în judeţul Galaţi


Dunărea este monitorizată, existând pericol de inundaţii. Astfel, pe sectorul aval de la Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Porţile de Fier până la Zimnicea, Dunărea va fi sub cod portocaliu de inundaţii, începând de luni, la ora 6,00, potrivit unei avertizări hidrologice valabile până pe 26 mai. Începând de luni, ora 6,00, se instituie cod portocaliu pe Dunăre pe sectorul aval SHEN Porţile de Fier - Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia), în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, se spune într-o avertizare a Institutului de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Totodată, de sâmbătă, la ora 6,00, se instituie cod galben pe Dunăre pe sectorul aval SHEN Porţile de Fier (sector îndiguit aval Gruia) - Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman), iar din 20 mai, ora 6,00, pe sectorul aval Zimnicea (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Ialomita, Constanţa, Galaţi şi Tulcea).

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul românesc al Dunării, va fi influenţat semnificativ şi de modul de exploatare al SHEN Porţile de Fier, se mai spune în avertizare.

Citit 1565 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.