Patru tone de sturioni urmau să ajungă pe piaţa neagră. Braconierii au ajuns la audieri

Patru tone de sturioni urmau să ajungă pe piaţa neagră. Braconierii au ajuns la audieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Descinderi la restaurantele din Herăstrău şi Cartierul Francez, într-un dosar de braconaj piscicol


Poliţiştii şi procurorii Parchetului General au descins, vineri, la mai multe locaţii din şase judeţe, printre care şi Galaţiul, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Percheziţiile au avut loc la sedii şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte, spaţii de depozitare, crescătorii, localuri publice, dar şi locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate).

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au descins, printre altele, la mai multe restaurante cu specific pescăresc din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, dar au verificat şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor din Bucureşti.

"Peste 400 de poliţişti au efectuat 48 de percheziţii pe raza a şase judeţe, respectiv Galaţi, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor au fost ridicate patru tone de sturioni, 80 kilograme de icre negre, 50 kilograme de icre de la alte specii de peşti, 250 kilograme de calcan, 90 de kilograme de alte specii de peşte etc. De asemenea, echipele de control au depistat şi ridicat foarte multe ustensile şi plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol, numai în zona Ialomiţa fiind încărcate trei camioane, un camion la Brăila, iar o navă a fost încărcată la Sulina. La finalizarea anchetei, începute încă de la finalul anului 2012, va fi făcut şi un inventar cu toate aceste ustensile folosite pentru braconaj. 

Procurorii şi poliţiştii bucureşteni au audiat mai multe persoane şi urmează, la finalul acestora, să dispună şi măsurile legale care se impun în cauză.

Citit 2655 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.