VIDEO/ Actori gălăţeni prinşi cu ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ la vama moldovenească

VIDEO/ Actori gălăţeni prinşi cu ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ la vama moldovenească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de actori gălăţeni a fost prins cu ţigări de contrabandă   la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. Actorii, care aparţin secţiei de păpuşi din cadrul Teatrului „Fani Tardini” din Galati, se întorceau dintr-un turneu din Republica Moldova. „Datorită unei analize profunde a indicatorilor de risc şi a filtrelor aplicate de colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră, autocarul a prezentat mai multe suspiciuni rezonabile, motiv pentru care a fost redirecţionat pe culoarul roşu, fiind supus unui control fizic amănunţit, cu aplicarea tuturor mecanismelor de control vamal”, se arată într-un comunicat al vămii moldoveneşti.

În urma controlului, care a durat mai bine de trei ore, vameşii şi poliţiştii de frontieră au descoperit 64.500 de ţigarete (3.225 de pachete) de diferite mărci (Hilton, Rothmans, Winston). Ţigările erau disimulate în locuri special amenajate ale autocarului precum și în bagajele actorilor printre vestimentaţia de teatru a acestora.

„Prinși asupra faptului, chiar dacă au întreprins toate măsurile de mascare a tentativei de trecere frauduloasă a lotului de ţigarete, conducătorul auto şi actorii au refuzat să fie cooperanti în momentul depistării produselor de tutungerie şi au refuzat să ofere careva detalii utile în investigarea cazului”, se mai arată în comunicatul vameşilor moldoveni.

Ţigările au fost confiscate, actorii au primit o amendă şi au fost nevoiţi să se întoarcă acasă cu un alt mijloc de transport, autocarul lor fiind reţinut la vamă până la elucidarea cazului.  

 

Citit 10166 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Mai 2014 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.