Cum s-a văzut de pe FALEZĂ spectacolul de ARTIFICII al românilor/ Duminică seară e rândul austriecilor (VIDEO)

Cum s-a văzut de pe FALEZĂ spectacolul de ARTIFICII al românilor/ Duminică seară e rândul austriecilor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După un selfie uriaş cu Tudor Chirilă şi componenţii trupei Vama, gălăţenii prezenţi la Festivalul „Dunărea noastră” au avut parte de un show incendiar: primul spectacol pirotehnic orchestrat de echipa românească Pyro Events Team – Fireworks Design. Timp de 20 de minute, Dunărea a strălucit în toate culorile curcubeului, luminată feeric de focurile de artificii. Spectatorii n-au îndrăznit nici să clipească şi s-au întrecut să imortalizeze cu aparatele de fotografiat şi telefoanele mobile reprezentaţia de artă pirotehnică la cele mai înalte standarde, iar la final, au aplaudat.

Lansate de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi, artificiile au ţâşnit către cer, s-au desfăcut ca evantaiele, s-au pulverizat în văzduh ori au zburat razant pe luciul apei, desenând arabescuri de lumini. Efectele pirotehnice s-au împletit cu fondul muzical, iar salvele uriaşe au punctat momentele cheie ale coloanei sonore: un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional. Momentul cel mai spectaculos s-a petrecut când artificiile au valsat în văzduh, într-o coregrafie specială adaptată celebrului vals al lui Iosif Ivanovici ”Valurile Dunării”. Pe scurt, a fost o alegorie pirotehnică reprezentativă, prin care românii le-au aruncat mânuşa austriecilor. Aşa cum v-am informat, în cadrul Festivalului „Dunărea noastră”, se duelează în focuri de artificii două dintre cele mai cunoscute echipe de pirotehnişti din Europa, una din Austria şi alta din România.

În această noapte, de la ora 22,40, vine rândul Pyrovision din Austria, unul dintre liderii europeni în materie de producţii pirotehnice de mari dimensiuni, să arate ce poate.

Citeşte şi: Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză, sâmbătă şi duminică

Citit 6014 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 08:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.