Cum s-a văzut de pe FALEZĂ spectacolul de ARTIFICII al românilor/ Duminică seară e rândul austriecilor (VIDEO)

Cum s-a văzut de pe FALEZĂ spectacolul de ARTIFICII al românilor/ Duminică seară e rândul austriecilor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După un selfie uriaş cu Tudor Chirilă şi componenţii trupei Vama, gălăţenii prezenţi la Festivalul „Dunărea noastră” au avut parte de un show incendiar: primul spectacol pirotehnic orchestrat de echipa românească Pyro Events Team – Fireworks Design. Timp de 20 de minute, Dunărea a strălucit în toate culorile curcubeului, luminată feeric de focurile de artificii. Spectatorii n-au îndrăznit nici să clipească şi s-au întrecut să imortalizeze cu aparatele de fotografiat şi telefoanele mobile reprezentaţia de artă pirotehnică la cele mai înalte standarde, iar la final, au aplaudat.

Lansate de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi, artificiile au ţâşnit către cer, s-au desfăcut ca evantaiele, s-au pulverizat în văzduh ori au zburat razant pe luciul apei, desenând arabescuri de lumini. Efectele pirotehnice s-au împletit cu fondul muzical, iar salvele uriaşe au punctat momentele cheie ale coloanei sonore: un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional. Momentul cel mai spectaculos s-a petrecut când artificiile au valsat în văzduh, într-o coregrafie specială adaptată celebrului vals al lui Iosif Ivanovici ”Valurile Dunării”. Pe scurt, a fost o alegorie pirotehnică reprezentativă, prin care românii le-au aruncat mânuşa austriecilor. Aşa cum v-am informat, în cadrul Festivalului „Dunărea noastră”, se duelează în focuri de artificii două dintre cele mai cunoscute echipe de pirotehnişti din Europa, una din Austria şi alta din România.
În această noapte, de la ora 22,40, vine rândul Pyrovision din Austria, unul dintre liderii europeni în materie de producţii pirotehnice de mari dimensiuni, să arate ce poate.

Citeşte şi: Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză, sâmbătă şi duminică

Citit 5574 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 08:59

10 comentarii

 • postat de costina
  Duminică, 29 Iunie 2014 20:45
  5.13.211.***
  Mult zgomot pentru nimic,CE S-A FACUT PENTRU ORASUL ASTA,IN AFARA DE SPECTACOLE?Ei nu sunt in stare sa repare cum trebuie strazile,in fiecare an,NE TERORIZEAZA CU LIPSA APEI CALDE,MOTIVAND REPARATIILE, ce sarbatorim? FOAMEA,MIZERIA,LIPSA LOCURILOR DE MUNCA,!
  BANI ARUNCATI IN VANT,SI BATAIE DE JOC PE BANII NOSTRI,DAR SUNT MULTI ...........CARE CANTA,RAD SI DANSEAZA "DE FOAME"!
  ORICUM UN ZGOMOT INFERNAL,SI ATAT
  3
  17
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 29 Iunie 2014 20:09
  5.13.168.***
  Da MISTOOOOO!!!!.Ca in Quebec.Ca in Bari.Ca in Monte Carlo!Dar stiti cum suntem noi?Ca niste rapanosi care ne put picioarele ,putem sub brate dar ne dam cu parfume!Avem un oras plin de cicat de ciine pt ca nu avem bani sa facem ceva in privinta aceasta dar avem artificiii!!!!!!!Avem un oras cu strazi distruse ca dupa bombardamente si nu facem nimic ptca nu avem bani dar avem o noua sarbatoare!!!!!!!!! Suntem niste distrusi care ne multumim cu circ si putina piine.Sper sa reusesc ca sa plec din acest oras din pacate fooooarte frumos in aniii 70-80 si foarte distrus in vremurile noastre!
  5
  13
  Raportează
 • postat de Haideti la artificii!
  Duminică, 29 Iunie 2014 19:31
  79.116.98.***
  @PC Probleme mentionate sunt reale si trebuie rezolvate urgent dar, pana una alta, poti sa urmaresti un festival frumos iar la vot sa votezi pe cine vrei.
  5
  11
  Raportează
 • postat de PC
  Duminică, 29 Iunie 2014 14:47
  89.136.2.***
  Dincolo de frumusetea spectacolului ....am niste intrebari :
  1. De ce doua spectacole cu focuri de artificii ?
  2. De unde a mai aparut si sarbatoarea Dunarea noastra ? S-ar putea sa-i suparam sau sa-i umplem de invidie
  pe germani , bulgari , unguri , sarbi ....
  3. De ce 3 zile ...ca nunta la tigani ?
  4. Primaria a terminat cu toate problemele grave din municipiu si acum o da pe distractie ? In afara de gropile din
  caile de rulare pentru masini si garajele care ocupa fostele spatii verzi i-i mai amintesc dl. primar cateva :
  a ) trotuarele si aleele din cartiere care ne rup picioarele , b ) lipsa parcarilor din zonele aglomerate , c)
  situatia APATERM , d) cainii vagabonzi , e) lipsa unui plan general de dezvoltare arhitecturala . f) lipsa unei
  centuri rutiere care sa ocoleasca complet orasul ....si ei vorbesc de tuneluri fanteziste pe sub Dunare.
  LA TOATE ACESTE INTREBARI AM GASIT UN SINGUR RASPUS ....SETEA DE BANI PENTRU VIITOAREA CAMPANIE ELECTORALA PREZIDENTIALA. FIRMELE CARE SE OCUPA CU "DISTRACTIILE" SE OCUPA SI CU AFISAJUL SI PROMOVARI IN MEDIA. LOCURI DE MUNCA NU STIU SA CREEZE .......DECI.....DISTRACTIE MAXIMA PENTRU ELECTORAT !
  14
  23
  Raportează
 • postat de M-ați convins, las fotbalul din Brazilia și vin pe Falezăăăăă !!!
  Duminică, 29 Iunie 2014 12:20
  80.97.242.***
  Excelent ce am văzut pe video, nu am fost...de, juca la CM Brazilia-Chile, dar azi merg, am rămas surprins ce frumos se vede, muzica adecvată, spectacolul de artificii pe ritmul melodiei excelentă, sincronizarea aprinderi artificilor pe melodie formidabilă....ce mai, Bravo România...meserieeeeee !!!
  15
  15
  Raportează
 • postat de dan
  Duminică, 29 Iunie 2014 10:59
  5.13.210.***
  Tot orasul a fost la spectacol ..... entertainment :-)
  21
  12
  Raportează
 • postat de alb
  Duminică, 29 Iunie 2014 10:57
  5.13.210.***
  A fost supeer ma duc si in seara asta!!!!! Respect pt. Eveniment
  21
  13
  Raportează
 • postat de gheorghe silvestrovici
  Duminică, 29 Iunie 2014 10:06
  5.13.152.***
  Dunarea este al doilea ca lungime intre fluviile Europei (dupa Volga), fiind singurul fluviu european ce curge de la vest la est. Acesta izvoraste din muntii Padurea Neagra (Germania) sub forma a doua rauri numite Brigach si Breg, care se unesc in Donaueschingen si sunt numite Donau dupa confluenta. Dunarea curge catre sud-est pe o distanta de aproximativ 2850 km, pana la Marea Neagra. La varsarea fluviului in Marea Neagra s-a format Delta Dunarii. Dunarea este un important drum fluvial international, curgand prin 10 tari (Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, Romania, Ucraina, Serbia) si are afluenti in alte sapte tari. Trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad. FELICITARI SI MULTUMIRI PRIMARIEI MUNICIPIULUI GALATI SI FUN TIME PRODUCTION PENTRU ORGANIZAREA FESTIVALULUI DUNAREA NOASTRA LA GALATI !
  21
  17
  Raportează
 • postat de gheorghe silvestrovici
  Duminică, 29 Iunie 2014 10:03
  5.13.152.***
  A fost un spectacol fascinant de 20 de minute ! Cred ca au fost peste 30 de tipuri de artificii . Am vazut ceva comparabil la Bari in Italia si la cascada Montmorency langa Quebec. O feerie de culori si o multitudine de scanteietoare explozii au luminat cerul de pe faleza Dunarii din Galati. Sase melodii printre care una a lui Gheorghe Zamfir, valsul Dunarea albastra al lui Johann Strauss si What a beautiful world cu Louis Armstrong au insotit feeria de lumini . Creatorii romani au dovedit inalt profesionalism, sensibilitate profunda si un simt estetic de exceptie, insotind spectacolul de lumini cu ritmul, acordurile si tonalitatea melodiilor. Bannerul de 286 de metri cu fotografii din porturile celor 10 tari traversate de Dunare a fost de asemenea impresionant ! FELICITARI DIN INIMA SI MULTUMIRI CREATORILOR DE LA PYRO EVENTS TEAM FIREWORKS DESIGN SI INTREGII ECHIPE DE TEHNICIENI ! O FEERIE PE CARE O VOI TINE MINTE PENTRU TOTDEAUNA ! WISH YOU WERE HERE !
  22
  17
  Raportează
 • postat de Simona
  Duminică, 29 Iunie 2014 09:57
  5.13.156.***
  A fost minunat focul de artificii, bravo! Infinit mai spectaculos decat cel din Viena de Revelion. Austriecii au treaba grea azi daca vor sa se ridice la inaltimea asteptarilor.
  19
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.