Azi şi mâine/ Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză

Azi şi mâine/ Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În acest sfârşit de săptămână, sâmbătă şi duminică, publicul gălăţean va fi martor al unui spectacol de artificii la nivel înalt, organizat la pe Faleză, în cadrul primei ediţii ale Festivalului „Dunărea noastră”, din perioada 27-29 iunie, de Primăria municipiului Galaţi, în colaborare cu Fun Time Production. În cea de-a doua şi a treia zi a Festivalului, organizatorii le-au pregătit gălăţenilor surprize speciale pe care nu le vor uita prea curând – vor fi proiectate două spectacole pirotehnice, în premieră în ţară, oferite de Pyrovision din Austria şi Pyro Events Team – Fireworks Design din România. Reprezentaţiile pirotehnice durează câte 20 de minute fiecare şi vor însuma peste 10.000 de salve, efecte lansate din 12 puncte de tragere, peste zece tone de material pirotehnic folosit şi o organizare impresionantă – 14 tehnicieni, 100 de ore de pregătire şi trei zile de montaj. Tragerile vor fi realizate de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi.

Spectacole pirotehnice cu tema Dunării

Fiecare dintre cele două echipe de pirotehnişti, recunoscute la nivel internaţional, va oferi un show inedit pentru gălăţeni, realizând câte o alegorie reprezentativă pentru ţara lor – vor adapta efectele şi coloana sonoră temei Festivalului, Dunărea fiind principala sursă de inspiraţie. Spectacolul celor de la Pyro Events Team – Fireworks Design din România, prezentat sâmbătă, va avea drept coloană sonoră un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional, dar celebrul vals „Valurile Dunării” al lui Iosif Ivanovici va fi tema principală. Cealaltă echipă, Pyrovision din Austria, va oferi duminică un show inedit, care conţine o coloană sonoră de excepţie, ce va culmina cu melodia Conchitei Wurst „femeia cu barbă”, câştigătoarea ediţiei de anul acesta competiţiei Eurovision.

 

Două zile de distracţie şi muzică bună

 

Astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului „Dunărea noastră”, publicul este invitat, începând cu ora 10,00, să viziteze Târgul de pe Faleză, sau să participe la turneul de tenis de la Viva Club. Spre seară, se va da tonul la distracţie – la ora 19,30 va urca pe scena de la Elice DJ Liviu Hodor, apoi la 20,15 – CRBL, la 21,30 – formaţia Vama, iar la 22,40 echipa de pirotehnişti din România va da startul la focuri de artificii.

Şi în cea de-a treia zi, duminică, va avea loc Târgul „Dunărea noastră”, precum şi ultima etapă a turneului de tenis de la Viva Club, ambele evenimente începând la ora 10,00. De asemenea, la ora 14,00, va avea loc cursa de vâslit între porturile din Galaţi şi Brăila. La ora 17,00, iubitorii sportului vor putea urmări finala turneului de tenis de la Viva Club. Mai târziu, la ora 18,00, participanţii concursului de vâslit vor sosi în zona Elice, iar tot acolo, trecătorii vor fi martorii unui flashmob de mare amploare, care va începe la ora 19,00. Concertele vor începe cu ora 19,15, cu artistul gălăţean Vasile Şeicaru, după care vor urca pe scena de la Elice formaţia Compact (ora 20,15) şi trupa Voltaj (21,30). Mult aşteptatul spectacol de artificii va debuta la ora 22,40, realizat de Pyrovision din Austria. Tot în cadrul Festivalului, sâmbătă va fi organizată şi o recepţie VIP, ce va avea loc la bordul unei nave de agrement ce va naviga pe fluviu, în zona Galaţiului. Aici vor fi prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor centrale şi locale şi ai oraşelor străbătute de Dunăre, ai asociaţiilor non-guvernamentale şi ai ambasadelor ţărilor dunărene.

 

Citeşte şi: La Festivalul "Dunărea noastră"/ Trei zile de CONCERTE pe toate gusturile pentru gălăţeni

Citit 7236 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.