Azi şi mâine/ Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză

Azi şi mâine/ Focuri de artificii senzaţionale pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În acest sfârşit de săptămână, sâmbătă şi duminică, publicul gălăţean va fi martor al unui spectacol de artificii la nivel înalt, organizat la pe Faleză, în cadrul primei ediţii ale Festivalului „Dunărea noastră”, din perioada 27-29 iunie, de Primăria municipiului Galaţi, în colaborare cu Fun Time Production. În cea de-a doua şi a treia zi a Festivalului, organizatorii le-au pregătit gălăţenilor surprize speciale pe care nu le vor uita prea curând – vor fi proiectate două spectacole pirotehnice, în premieră în ţară, oferite de Pyrovision din Austria şi Pyro Events Team – Fireworks Design din România. Reprezentaţiile pirotehnice durează câte 20 de minute fiecare şi vor însuma peste 10.000 de salve, efecte lansate din 12 puncte de tragere, peste zece tone de material pirotehnic folosit şi o organizare impresionantă – 14 tehnicieni, 100 de ore de pregătire şi trei zile de montaj. Tragerile vor fi realizate de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi.

Spectacole pirotehnice cu tema Dunării

Fiecare dintre cele două echipe de pirotehnişti, recunoscute la nivel internaţional, va oferi un show inedit pentru gălăţeni, realizând câte o alegorie reprezentativă pentru ţara lor – vor adapta efectele şi coloana sonoră temei Festivalului, Dunărea fiind principala sursă de inspiraţie. Spectacolul celor de la Pyro Events Team – Fireworks Design din România, prezentat sâmbătă, va avea drept coloană sonoră un mixaj de melodii celebre din repertoriul internaţional, dar celebrul vals „Valurile Dunării” al lui Iosif Ivanovici va fi tema principală. Cealaltă echipă, Pyrovision din Austria, va oferi duminică un show inedit, care conţine o coloană sonoră de excepţie, ce va culmina cu melodia Conchitei Wurst „femeia cu barbă”, câştigătoarea ediţiei de anul acesta competiţiei Eurovision.

 

Două zile de distracţie şi muzică bună

 

Astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului „Dunărea noastră”, publicul este invitat, începând cu ora 10,00, să viziteze Târgul de pe Faleză, sau să participe la turneul de tenis de la Viva Club. Spre seară, se va da tonul la distracţie – la ora 19,30 va urca pe scena de la Elice DJ Liviu Hodor, apoi la 20,15 – CRBL, la 21,30 – formaţia Vama, iar la 22,40 echipa de pirotehnişti din România va da startul la focuri de artificii.

Şi în cea de-a treia zi, duminică, va avea loc Târgul „Dunărea noastră”, precum şi ultima etapă a turneului de tenis de la Viva Club, ambele evenimente începând la ora 10,00. De asemenea, la ora 14,00, va avea loc cursa de vâslit între porturile din Galaţi şi Brăila. La ora 17,00, iubitorii sportului vor putea urmări finala turneului de tenis de la Viva Club. Mai târziu, la ora 18,00, participanţii concursului de vâslit vor sosi în zona Elice, iar tot acolo, trecătorii vor fi martorii unui flashmob de mare amploare, care va începe la ora 19,00. Concertele vor începe cu ora 19,15, cu artistul gălăţean Vasile Şeicaru, după care vor urca pe scena de la Elice formaţia Compact (ora 20,15) şi trupa Voltaj (21,30). Mult aşteptatul spectacol de artificii va debuta la ora 22,40, realizat de Pyrovision din Austria. Tot în cadrul Festivalului, sâmbătă va fi organizată şi o recepţie VIP, ce va avea loc la bordul unei nave de agrement ce va naviga pe fluviu, în zona Galaţiului. Aici vor fi prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor centrale şi locale şi ai oraşelor străbătute de Dunăre, ai asociaţiilor non-guvernamentale şi ai ambasadelor ţărilor dunărene.

 

Citeşte şi: La Festivalul "Dunărea noastră"/ Trei zile de CONCERTE pe toate gusturile pentru gălăţeni

Citit 6841 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 18:39

8 comentarii

 • postat de Ald
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 18:27
  79.116.109.***
  EU nu inteleg ce vor acesti oameni care nu le convine aceste evenimente CE. Vor ei...?
  In tara sunt evenimente cel putin la luna si Galatiul CE are ? Doar sarbatorim nu inmormantam !!!
  7
  5
  Raportează
 • postat de smaranda
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 13:02
  5.13.222.***
  Spectacole, festivaluri (cepei,usturoiului etc) se fac mai tot timpul, în toată ţara! Păi "astea",plus florile plantate( care se ofilesc în 3 zile) şi bordurile (care" se macină " in scurt timp) sunt modalităţi de "subtilizare" a banului public, fără posibilitatea de a fi verificaţi...
  Nu v-aţi intrebat de ce s-au scos trandafirii?
  0
  12
  Raportează
 • postat de Jon Bon Jovi
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 10:30
  5.13.169.***
  Am trecut pe la scena( sper sa nu se scufunde, cu spectatori cu tot, in celebra "falezogaura" !?! ), pe care isi etaleaza "calitatile" hartistii din bucale, gen: crbl, dj barbulescu, dj vax, dj kichi, dj cucu, dj mucu si spre nesansa mea, am nimerit exact cand isi varsa escrementele "muzicale", dj barbulescu ! Fratilor, va spun de la inceput ca sunt un mare iubitor de MUZICA BUNA dar ce mi-a fost dat sa indur pe parcursul celor 40 - 50 de secunde, cat a durat trecerea mea pe acolo, nu poate fi descris intr-un comentariu de cateva randuri !!! Era o combinatie de zgomote si efecte obtinute pe calculator, mixate si procesate, insotite de un "bum-bum" infernal, de credeai ca a patruns armata a-xiv-a , a rusilor, cu cele 3 000 de blindate din dotare, cu toate motoarele turate la maxim !!! Nicio linie melodica, nimic frumos si grandios care sa arate ca suntem la un Festival al Dunarii ! Totul dar absolut totul, s-a rezumat la un zgomot asurzitor, fara nicio noima ( apropo si artificiile fac zgomot dar acel zgomot are un rost si este insotit de privelistea minunata oferita de acestea ! ) si care a facut ca majoritatea mamicilor sa tina mainile la urechile copiilor pentru a le proteja timpanele plapande ! Ca sa agreezi asa ceva si sa nu-ti produca disconfort, trebuie sa tragi ceva pe nas sau sa fii surd din nastere ! Ma intreb ce o fi pe capul locuitorilor din zona, indiferent de varsta lor ?!? PS. Mai sus, pe faleza superioara, acolo unde sunt plasate acele banere, e mai frumos si mai interesant dar.......... !?
  0
  17
  Raportează
 • postat de niky
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 10:08
  5.13.134.***
  Carcotasi mai suntem,daca se face nu e bine,daca nu se face iarasi nu e bine!
  13
  5
  Raportează
 • postat de alb
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 09:12
  79.116.109.***
  Bravo in sfarsit orasul sarbatoreste un oras viu
  13
  6
  Raportează
 • postat de Ion a lui Vasile
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 09:02
  78.96.253.***
  Face cinste "Primele" din bani comunitatii ! S-au implinit 2 ani de cand a fost ales si nu a realizat nimc , Navele de agement nu se scufunda ..?
  3
  14
  Raportează
 • postat de pt circ si paine
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 08:05
  5.13.174.***
  pe banii prostilor!
  4
  13
  Raportează
 • postat de circ si paine
  Sâmbătă, 28 Iunie 2014 07:51
  5.13.208.***
  pe banii cui atata circ?
  4
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.