UPDATE/ Pericol de EXPLOZIE la o fermă din Barcea în urma unui INCENDIU

UPDATE/ Pericol de EXPLOZIE la o fermă din Barcea în urma unui INCENDIU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Pompierii au reuşit să lichideze incendiul care s-a propagat de la vegetaţia arsă din apropiere către acoperişul unei ferme din localitatea Barcea.

"Intervenţia a avut un grad ridicat de risc, dat fiind repeziciunea cu care se propagat incendiul cât şi faptul că în depozit existau substanţe chimice periculoase (200 kg de azotat de amoniu), care în anumite condiţii poate provoca explozii", ne-a declarat Daniel Ionaşcu, purtatorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pentru a evita pericolul exploziei, pompierii au scos din incintă cei patru paleţi cu saci de azotat. "Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au ars 70 mp de asterială din acoperişul depozitului, cât şi o parte din anexele gospodăreşti din vecinătate", a conchis Daniel Ionaşcu. Nu au fost înregistrate alte daune sau victime.

 

Pompierii din Tecuci și din Ivești intervin la această oră pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o fermă din comuna Barcea. La ferma respectivă sunt depozitate cantități însemnate de semințe, dar și azotat de amoniu. Pompierii acționează în forță și încearcă să lichideze cât mai repede incendiul, mai ales că există și pericol de explozie. Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 1474 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.