Muncitor CĂZUT DE PE SCHELĂ în campusul studenţesc

Muncitor CĂZUT DE PE SCHELĂ în campusul studenţesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un muncitor de 35 de ani, care lucra la renovarea faţadei unei clădiri din campusul studenţesc, a avut noroc cu carul, după ce a căzut de la cinci metri înălţime şi s-a ales doar cu câteva leziuni. „La camera de gardă a spitalului nostru a fost adus un bărbat care a suferit un accident de muncă. În urma căzăturii a suferit un traumatism de bazin şi un traumatism la membrul inferior stâng. Momentan este la investigaţii clinice, dar este în afara oricărui pericol”, ne-a explicat Livia Şandru, medic UPU-SMURD.

La faţa locului a ajuns şi o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Vom audia persoanele prezente şi vom face o anchetă în acest caz. Momentan activitatea firmei va fi suspendată”, ne-a declarat  Gabriela Căpătan, inspector ITM Galaţi.

Inspectorii ITM au aflat de la muncitori, dar şi de la directorul firmei de construcţii ce s-a întâmplat. „Se pregătea să coboare de pe schelă. Şi-a desfăcut centura de siguranţă, dar nu a fost atent şi a călcat pe un panou care nu era asigurat. Am strigat la el şi i-am spus că panoul nu este sigur, dar nu m-a auzit”, le-a povestit unul dintre muncitori inspectorilor.

Aceeaşi versiune este susţinută şi de directorul firmei de construcţii, la care bărbatul lucra de două luni de zile. „La mine lucrează cu toate formele legale şi are şi toate avizele la zi. Bine că nu i-a venit panoul în cap, că ar fi fost mult mai grav”, ne-a explicat Alexandru Epure, directorul firmei care se ocupă de renovarea faţadei.

Alexandru Epure susţine că bărbatul nu cade pentru prima dată. „În urmă cu câteva zile, a mai căzut o dată, când a coborât de pe schelă.  A făcut şi spume la gură atunci. L-am dus la spital, dar medicii nu i-au interzis să vină la muncă”, ne-a mai spus şeful bărbatului.

Ce s-a întâmplat în cele două cazuri vor stabili inspectorii de muncă. Până la finalizarea anchetei, însă, activitatea firmei a fost suspendată, iar administratorul riscă şi o amendă pentru nerespectarea normelor de muncă.

Citit 1697 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.