CINE PĂZEŞTE ALEGERILE PREZIDENŢIALE/ Ministrul Gabriel Oprea şi-a trimis un ofiţer de la IGPR la Galaţi

CINE PĂZEŞTE ALEGERILE PREZIDENŢIALE/ Ministrul Gabriel Oprea şi-a trimis un ofiţer de la IGPR la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 1.300 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt mobilizaţi, la nivelul judeţului Galaţi, pentru a asigura ordinea publică, paza secţiilor de votare şi pentru a preveni infracţiunile electorale. Este vorba despre peste 900 de poliţişti, 160 de poliţişti de frontieră, 219 jandarmi şi 24 de pompieri.

Astfel, la nivelul secţiilor de votare peste 600 de poliţişti sunt implicaţi în pază. Nu mai puţin de 453 de poliţişti, 58 de jandarmi şi 135 de poliţişti locali vor fi în stradă pentru misiuni de patrulare. Peste o sută de poliţişti constituiţi în 37 de echipe vor cerceta şi soluţiona incidentele şi evenimentele apărute în legătură cu procesul de votare.

Alţi 132 de angajaţi din toate structurile MAI constituie rezerva de intervenţie în cazul apariţiei unor probleme grave.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a anunţat, la ultima videoconferinţă cu prefecţii, că Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) a detaşat în fiecare judeţ ofiţeri specialişti, pentru a monitoriza activităţile din competenţa structurilor teritoriale de poliţie. Reprezentantul lui Oprea la Galaţi este comisarul Gheorghe Chipciu din cadrul IGPR.

Biroul Electoral Judeţean Galaţi a acreditat, la acest scrutin peste 200 de observatori propuşi de cinci organizaţii nonguvernamentale. Astfel, Fundaţia Centrul de Resurse Juridice şi-a acreditat 14 observatori, Societatea Internaţională pentru Drepturile Omului - 28 de persoane, Societatea Timişoara – două persoane, iar Fundaţia Millennium For Human Rights – 184 observatori.

Citeşte şi: PREZIDENŢIALE 2014/ Frauda şi mita electorală înseamnă puşcărie!

Citit 840 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.