CATEDRA/ "Fă pe cineva fericit de Sărbători!"

CATEDRA/ "Fă pe cineva fericit de Sărbători!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bătrâneţea este o etapă a vieţii la care nu ne gândim atunci când suntem în floarea vârstei. Când suntem tineri, credem că putem cuceri cele mai înalte piscuri şi privim spre orizont cu îndrăzneală, însă atunci când trupurile noastre se aseamănă din ce în ce mai mult cu semnele de întrebare din suflet, ne dăm seama că viaţa a trecut ca prin vis pe lângă noi.

Este motivul pentru care ne-am dorit să organizăm anual activităţi prin care să-i bucurăm pe bătrânii necăjiţi, internaţi la azil, dar şi să le deschidem sufletele şi minţile elevilor noştri şi să le insuflăm respect faţă de persoanele în vârstă. Aşa s-a născut proiectul "Fă pe cineva fericit - Un zâmbet, o speranţă de Sărbători", prin care anual, elevii de la Colegiul Tehnic "Radu Negru" merg cu daruri la bătrânii de la azil.

Această acţiune se află acum la a VIII-a ediţie, voluntariatul devenind o tradiţie în colegiul nostru şi căpătând din ce în ce mai mulţi adepţi. Un lucru important e faptul că am reuşit să obţinem şi sprijinul diriginţilor şi a profesorilor.

După fiecare actiune de acest gen am văzut în tinerii noştri schimbări majore de atitudine, dar şi dorinţa de comunicare, de lucru în echipă, de ajutorare. Am observat la elevii noştri compasiune, dar şi voinţă în a continua şi a se implica în proiecte de voluntariat.

Am discutat cu ei, după ce am vizitat bătrânii şi am rămas surprinsă de ceea ce mi-au spus. Mulţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că familiile n-au găsit altă soluţie decât să-i abandoneze singurătăţii de la azil. Alţii mi-au spus că au înţeles că nu cantitatea şi valoarea  darurilor pe care le-am dus acolo au fost importante, ci faptul că ne-am gândit la oamenii în vârstă şi le-am oferit, măcar pentru puţin timp, sentimentul că sunt importanţi şi că nu sunt singuri.

Citeşte şi: Alături de bătrânii şi copiii DEFAVORIZAŢI: Cu un mic gest puteti aduce MAGIA CRĂCIUNULUI şi în viaţa lor

Citit 777 ori Ultima modificare Marți, 09 Decembrie 2014 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.