Garda de Mediu face grevă japoneză pe 1 iunie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu a decis declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional, printr-o grevă japoneză care va avea loc luni, 1 iunie, informează un comunicat semnat de preşedintele sindicatului, Valentin Neagoe. Va urma o grevă de avertisment, pe 15 iunie şi, apoi, greva generală de pe 22 iunie.

Revendicările sindicaliştilor vizează „alocarea de resurse pentru a putea crea noua lege a salarizării în sistemul de bugetar; alocarea resurselor pentru compensarea financiară a incompatibilităţilor la care sunt supuşi angajaţii din administraţie; protecţia suplimentară a salariaţilor împotriva factorilor de risc la care aceştia sunt supuşi prin exercitarea atribuţiilor de serviciu; spor de dispozitiv, în cuantum de 10 la sută, pentru personalul care execută serviciul de permanenţă (24 de ore); distribuirea unui număr suficient de bilete de odihnă”.

Pe perioada acţiunilor de protest, niciun salariat al Gărzii de Mediu, la nivel naţional şi judeţean, nu va participa la acţiuni de aplicarea legii la nivelul protecţiei mediului, se mai afirmă în comunicat.

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.