Galaţiul mai pierde o personalitate: Cel mai longeviv şef al Camerei de Conturi a decedat

Galaţiul mai pierde o personalitate: Cel mai longeviv şef al Camerei de Conturi a decedat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conf. Univ. dr. Constantin Afanase, fostul director al Camerei de Conturi Galaţi, s-a stins din viaţă, luni seară, la vârsta de 67 de ani, într-un spital din Bucureşti. Din câte se pare, starea de sănătate a acestuia fusese foarte gravă în ultimele luni, după ce, în noiembrie 2014, suferise un accident de circulaţie.

Recunoscut ca un specialist în finanţe şi un şef de instituţie echilibrat, Constantin Afanase a condus Camera de Conturi timp de aproximativ 20 de ani, până în anul 2013, când s-a pensionat.

Doctor în economie, Constantin Afanase lasă în urmă o bogată activitate didactică şi ştiinţifică, derulată în paralel cu şefia Curţii de Conturi. Începând cu anul 1999, a fost titular al catedrei de contabilitate şi informatică la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin mâna sa trecând sute de studenţi şi masteranzi. A publicat două îndrumare pentru examenele de licenţă în domeniul auditului, iar sub semnătura sa au apărut peste 80 de articole, studii şi comunicări în domeniul financiar-contabil.

„Absolvent al Facultăţii de Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti în 1975 şi doctor în economie din 2004, în cei 40 de ani de carieră domnul conferenţiar universitar doctor Constantin Afanase a acumulat un palmares profesional impresionant, dovedindu-se a fi un cadru didactic pasionat şi, în acelaşi timp, un manager apreciat al oraşului Galaţi”, îl descriu cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Dumnezeu să îl odihnească!

 

Citit 7728 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.