Un ELEV gălăţean a ajuns ÎN COMĂ la spital din cauza ETNOBOTANICELOR

Un ELEV gălăţean a ajuns ÎN COMĂ la spital din cauza ETNOBOTANICELOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost adus în comă la Spitalul de Copii "Sf. Ioan" din Galaţi, luni dimineaţă, 9 februarie, de o maşină a SMURD. Din spusele medicilor, băiatul a căzut pe stradă, în cartierul Micro 40, după ce a fumat o ţigară cu etnobotanice.

"Adolescentul să află într-o stare de comă vigilentă, ceea ce înseamnă că răspunde la stimuli. Rămâne internat la Reanimare pentru a putea fi ţinut sub supraveghere medicală. De la începutul lunii, la spital au mai ajuns trei astfel de cazuri", a explicat dr. Florin Iordache, din partea Spitalului de Copii Galaţi.

În luna ianuarie, 15 tineri au ajuns în stare gravă la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului de Copii, din cauza etnobotanicelor. Potrivit autorităţilor, noul mod de preparare a acestor droguri este deosebit de toxic. Noua metodă începe prin cumpărarea de pe internet a unor îngrăşăminte chimice. Firmele care le distribuie au sediile de bază în SUA sau China, iar pesticidele pot fi cumpărate fără nicio restricţie. Îngrăşămintele sunt amestecate cu diverse plante cumpărate de la plafar, la care se adaugă acetonă sau otravă pentru şobolani. Amestecul este lăsat o săptămână la macerat, după care este pus în pliculeţe. Un astfel de pliculeţ costă doar zece lei, fiind astfel foarte accesibil elevilor.


CITEŞTE ŞI: Etnobotanicele cu OTRAVĂ de şobolani bagă în spital zeci de tineri gălăţeni

Citit 2247 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.