Lupta cu boala şi FRIGUL DIN CASELE gălăţene continuă. BOLNAVI imobilizaţi la pat, UMILIŢI de autorităţi
Foto: Sursa foto: bzi.ro

Lupta cu boala şi FRIGUL DIN CASELE gălăţene continuă. BOLNAVI imobilizaţi la pat, UMILIŢI de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce autorităţile, Apaterm şi Electrocentrale dau vina una pe cealaltă pentru umilinţa şi bătaia de joc la care sunt supuşi gălăţenii în ultimele zile, întrucât niciuna dintre entităţi nu îşi asumă răspunderea pentru frigul din casele oamenilor, nenumăraţi oameni se luptă acum nu doar cu boala, ci şi cu frigul din apartamente.

Se pare că nici Consiliul Local, organismul care ar fi trebuit să găsească o soluţie, nu de ieri, de azi, în privinţa termoficării, pentru ca miile de bun-platnici să nu mai sufere din cauza unor „pedepse” aplicate datornicilor, nu a luat în calcul că viaţa unor oameni ar putea fi pusă cu adevărat în pericol din cauza „îngheţului” din locuinţe.

O gălăţeancă, doamna Bojoc, extrem de indignată, ne-a povestit, cu amărăciune, cum soacra sa, imobilizată la pat, şi soţul său, ambii cu probleme grave de sănătate, suferă din cauza frigului din apartament. Şi mai grav este faptul că femeia nu are o altă posibilitate să-şi încălzească locuinţa, întrucât blocul este foarte vechi, iar instalaţia electrică nu suportă un consum prea mare de energie.

„Suntem umiliţi în ultimul hal. Cineva trebuie să răspundă pentru tratamentul la care suntem supuşi. Suntem călcaţi în picioare. Dacă într-o altă ţară europeană s-ar fi întâmplat acest lucru, erau deja legaţi. Nu pot să calific ceea ce se întâmplă în oraş. Nu pot, însă, nici să îi condamn pe cei care nu plătesc, pentru că nu au locuri de muncă tot din vina celor care ne conduc, pentru că au distrus tot. Ne iau până şi dreptul la viaţă, garantat de Constituţie. Este revoltător ce se întâmplă”, ne-a spus locatara unui bloc din Micro 16, unul dintre miile de gălăţeni care nu înregistrează datorii.

Cazul doamnei Bojoc nu este, cu siguranţă, singular.


CITEŞTE ŞI: Galaţiul - fără căldură şi apă caldă, pe TERMEN NELIMITAT/ Cine răspunde pentru bătaia de joc la adresa oamenilor?

Citit 5630 ori Ultima modificare Vineri, 20 Februarie 2015 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.