INCENDIU de proporţii, ziua în amiaza mare, într-un sat gălăţean

INCENDIU de proporţii, ziua în amiaza mare, într-un sat gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incendiu de proporţii, sâmbătă după-amiază (14 martie), în satul Balinteşti, comuna Bereşti Meria. Un localnic care a vrut să-şi pregătească ogorul pentru lucrările de primăvară a reuşit să scape de sub control focul pus să ardă buruienile rămase. Omul a incendiat miriştea, dar nu a supravegheat-o şi a plecat să îşi facă alte treburi, focul extizându-se rapid pe nu mai puţin de 15 hectare.

Localnicii au sunat la 112 şi i-au chemat pe pompieri în ajutor. Timp de două ore, militarii s-au luptat cu flăcările, pentru a le împiedică să se extindă şi să ajungă în zona terenurilor adiacente drumurilor. "S-a intervenit cu o autospecială. La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă, pentru lichidarea lui fiind necesare aproximativ două ore. Din fericire, nu a fost pus în pericol traficul rutier, proprietăţi sau animale", a precizat mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pentru că începe sezonul lucrărilor de primăvară, iar incendierea miriştilor este cea mai uzuală practică de curăţare a terenurilor agricole, pompierii le recomandă proprietarilor de pământuri să facă această operaţiune urmând paşii legali şi să îşi ia măsuri pentru controlarea focului.


CITEŞTE ŞI: SCANDAL EXTREM/ Şi-a dat FOC, după care A BĂUT până a intrat în COMĂ alcoolică

Citit 1560 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.