Inimă de Copil cu porţi deschise

Inimă de Copil cu porţi deschise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaţia „Inimă de Copil” din Galaţi şi-a deschis vineri porţile pentru a le oferi tuturor şansa de a-i cunoaşte mai bine menirea şi activitatea. Ziua porţilor deschise face parte dintr-o serie de acţiuni care pregătesc marea sărbătoare a Fundaţiei, Ziua Copiilor Noştri, care va avea loc la finele acestei săptămâni.

„Ni se pare important ca oamenii care ne ajută sau ne-au ajutat să ne cunoască mai bine şi să înţeleagă cum ne pot sprijini. Vrem să facem astfel de întâlniri cu oameni de afaceri cărora poate nu le-am oferit ocazii suficiente să vadă ce facem. Este o încercare de a iniţia dialogul. Nu e important doar să găsim resurse, să ajutăm ci mai important este să creăm punţi şi legături între oameni, între cei care au mai mult şi pot mai mult şi cei care au mai puţin şi au nevoie de ajutorul celorlalţi”, ne-a declarat dr. Anna Burtea, directorul executiv al fundaţiei. 

Inimă de Copil şi-a prezentat proiectele, centrele de zi şi beneficiarii: copii şi familii în dificultate, copii şi tineri cu dizabilităţi, copii şi tineri seropozitivi. Oaspeţii au fost impresionaţi de expoziţia de bijuterii şi obiecte decorative realizate de tinerii şi copiii cu dizabilităţi şi de voluntarii fundaţiei la clubul de art-terapie.

Punctul central l-a constituit, însă, expoziţia de picturi pe materiale neconvenţionale. Imaginaţia beneficiarilor Inimii de Copil s-a dovedit a fi fără limite: picturi pe capace de borcan, sticle, farfurii, căni, gresie, plăci de polistiren, piatră, pănuşi de porumb, lemn, şi chiar pe o bucată de cearşaf. Opera de artă, dominată de un imens soare galben şi plin de speranţă a fost realizată chiar pe o bucată tăiată din cearşaful familiei. Lenjeria de pat a trebuit înlocuită de către Fundaţie pentru că lipsa ei chiar se simţea!

Evenimentul s-a încheiat cu un joc interactiv despre Ziua Mediului, între copii de la centrul de zi al Inimii de Copil. „Vrem să ne facem cunoscută activitatea de la om la om, de la suflet la suflet, să recăpătăm valorile româneşti de solidaritate umană, de compasiune, şi dorinţa de a ajuta din puţinul nostru”, ne-a mai declarat dr. Anna Burtea, directorul executiv al Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.