Galaţiul, plin de STRĂINI fără forme legale. Mai mulţi israelieni şi arabi vor fi EXPULZAŢI

Galaţiul, plin de STRĂINI fără forme legale. Mai mulţi israelieni şi arabi vor fi EXPULZAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul General pentru Imigrări continuă operaţiunile de identificare a străinilor care stau ilegal pe teritoriul României. Acţiunile din ultimele săptămâni au arătat că mulţi dintre cetăţenii altor state care au venit legal în ţara noastră au uitat să îşi actualizeze documentele, astfel că acum nu îşi mai pot justifica şederea. Într-o situaţie de acest gen au fost depistaţi şase străini care stăteau în Galaţi, deşi vizele le expiraseră, iar alte acte care să le permită şederea nu erau nici măcar în curs de emitere. În ultima săptămână, în municipiu, mai exact pe raza Secţie 5 Poliţie, au fost găsiţi trei israelieni şi trei cetăţeni din Turcia,Tunisia şi respectiv Republica Moldova.

„Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult   15 zile şi au fost sancţionaţi contravenţional patru cu avertisment, iar doi cu amendă în valoare totală de 800 lei.Totodată, la ieşirea din ţară pe numele unuia dintre aceştia se va institui şi măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul ţării noastre, pentru o perioadă de doi ani”, explică insp. pr. Ciprian Şimu, din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Galaţi.

Autorităţile le atrag atenţia străinilor să îşi verifice documentele pentru a nu ajunge în astfel de situaţii şi avertizează că vor continua controalele. Cei care vor să intre în posesia actelor care să le permită şederea pe teritoriul României pot utiliza aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro. Astfel, se scurtează timpul de aşteptare la ghişeu şi este mai eficient procesul de preluare a cererilor.


 

Citit 1383 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.