Infractori, păzea! Poliţiştii gălăţeni vor fi în stradă cu mai multe maşini
Foto: Sursa foto: GSDG

Infractori, păzea! Poliţiştii gălăţeni vor fi în stradă cu mai multe maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 48 de autoturisme Logan nou-nouţe au ajuns recent la Galaţi, jumătate dintre ele fiind date în dotarea celor cinci secţii de poliţie, cu scopul expres de a fi folosite în misiunile de ordine publică


Parcul de autoturisme Logan al Poliţiei Galaţi, aflat, până nu demult, în grea suferinţă din cauza stării precare a majorităţii maşinilor, s-a înnoit recent cu 48 de vehicule, jumătate dintre ele fiind destinate misiunile serviciilor operative, iar cealaltă, structurilor de ordine publică, în principal secţiilor de poliţie de pe raza municipiului.

"Este vorba de 25 de maşini neinscripţionate, care au fost repartizate deja la Judiciar, Investigare Fraude şi la poliţiile de la Tecuci şi Tg. Bujor şi de 23 de autoturisme inscripţionate, date în utilizarea secţiilor, care aveau nevoie de suplimentarea parcului auto, în condiţiile în care fiecare secţie avea una sau două maşini", ne-a declarat cms. şef Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Dotarea Poliţei Galaţi cu aceste maşini nu era necesară doar pentru îmbunătăţirea, numerică cel puţin, a mijloacelor de deplasare în misiuni. 80 la sută din parcul auto existent în dotarea IPJ până la momentul achiziţiei era într-o stare foarte proastă, multe dintre maşini fiind bune de dat la casare. "Din autoturismele vechi vom păstra maşinile care pot fi reparate, restul va trebui să le dăm la casare", a completat şeful IPJ Galaţi.

Vestea mai puţin bună este că, odată cu maşinile noi, nu a venit şi o majorare a cotei de benzină, ceea ce înseamnă că poliţiştii vor trebui să îşi dozeze şi mai mult combustibilul, ca să le ajungă pentru toate maşinile.


 

Citit 2077 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2015 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.