GREVĂ MAXI-TAXI LA GALAŢI/ Şoferii AU FORŢAT intrarea în curtea Primăriei (VIDEO)

GREVĂ MAXI-TAXI LA GALAŢI/ Şoferii AU FORŢAT intrarea în curtea Primăriei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vrem să muncim! Vrem să muncim! Huo!”, au scandat nervoşi peste o sută de şoferi de maxi-taxi în curtea Primăriei. Cei care ar fi trebuit să conducă pe traseele oraşului cele 180 de microbuze ale operatorilor privaţi s-au adunat în această dimineaţă, ca şi ieri, pe trotuarul lateral din spatele Primăriei, aşteptând ca patronii lor să fie primiţi de către primarul Marius Stan. Cei opt operatori privaţi aşteptau şi ei în parcarea Primăriei să discute cu edilul, dar li se spusese că se află într-o şedinţă. Iritaţi de aşteptarea îndelungată, câţiva dintre şoferi au trecut pe lângă bariera ridicată şi au pătruns în parcarea municipalităţii, fiind urmaţi de colegii lor. Agenţii de pază au încercat să-i scoată din incintă, dar asta mai mult i-a iritat pe protestatari. „Sunteţi plătiţi din banii noştri!”. „E o instituţie publică!”. „Să vină primarul să discute cu noi! Noi le-am ales”, au ripostat pe ton ridicat şoferii. Spiritele s-au încins. Operatorii au încercat să le explice agenţilor că mai bine îi lasă pe oameni în curtea Primăriei, pentru că alungarea nu ar face decât să-i întărâte.

Conflictul dintre agenţii de pază şi şoferi a durat câteva minute, până când au apărut trei jandarmi. Aceştia i-au invitat în sediul administraţiei locale pe cei opt operatori privaţi. „Vrem să muncim!”, au scandat şoferii privind cum patronii lor intră în sediul Primăriei. Treptat, protestatarii s-au retras din curte şi acum aşteaptă să afle cu ce răspuns vor ieşi angajatorii lor din partea autorităţilor.

Reamintim că principala doleanţă a transportatorilor privaţi este situaţia incertă în care se află după ce au aflat din ziarul „Viaţa liberă” declaraţiile lui Radu Cosca, viceprimarului PC, că legal, contractele lor de concesiune a traseelor nu mai pot fi prelungite după data de 8 mai, aşa cum îşi doreau şi cum li se promisese.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 4618 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.