Doar 33 de CARDURI DE SĂNĂTATE au fost eliberate de CAS Galaţi în minivacanţa de 1 Mai

Doar 33 de CARDURI DE SĂNĂTATE au fost eliberate de CAS Galaţi în minivacanţa de 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deoarece peste 15.000 de gălăţeni nu şi-au ridicat până acum cardul naţional de sănătate de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, conducerea instituţiei a luat hotărârea de a prelungi programul de eliberarea a acestor documente în perioada minivacanţei de 1 Mai. Chiar şi în aceste condiţii, prea puţini dintre gălăţeni au fost dispuşi să-şi sacrifice o parte din timpul liber pentru a merge să-şi ia cardul de sănătate. Mai exact, doar 33 de persoane s-au prezentat la CJAS Galaţi pentru a-şi lua cardul în acest interval de timp. În prezent, la CJAS mai sunt în aşteptare 15.121 de carduri.

Deşi autorităţile au anunţat de-a lungul timpului că documentul devine obligatoriu de la 1 mai, acum au hotărât că şi pacienţii asiguraţi care nu au încă un card de sănătate pot beneficia de servicii medicale. Acest lucru este posibil fie printr-o adeverinţă de asigurat eliberată de CJAS pentru o perioadă de trei luni, fie prin verificarea în Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) a calităţii de asigurat a respectivului pacient. Ce-a de-a doua măsură este provizorie, până ce toţi asiguraţii vor intra în posesia cardurilor.

Ce date conţine "buletinul de sănătate"

Pe card sunt inscripţionate următoarele informaţii: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi codul de asigurat, cardul putând fi activat la medicul de familie. La rândul său, medicul va înregistra pe cipul cardului următoarele informaţii: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh-ul, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule după deces şi datele de contact ale medicului de familie. Informaţiile de pe "buletinul de sănătate" pot fi accesate de: CNAS, în calitate de administrator al sistemului informatic, medicul de familie la care este înscris asiguratul, medicul specialist, precum şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.


ATENŢIE, GĂLĂŢENI! Cardul de sănătate, obligatoriu la Spitalul Judeţean, de la 1 mai

Citit 1393 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.