Sunt sau nu BANI pe CARDUL DE SĂNĂTATE? Iată ce spun autorităţile

Sunt sau nu BANI pe CARDUL DE SĂNĂTATE? Iată ce spun autorităţile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O serie de mesaje şi de ştiri "pe surse" apărute în ultimele zile în mediul virtual conţin informaţii despre persoane care au introdus în bancomate cardurile de sănătate în speranţa că documentul conţine diverse sume de bani care pot fi extrase. Deşi câteva experimente făcute în diverse locuri au demonstrat că acest card nici măcar nu intră într-un bancomat, astfel de poveşti continuă încă să aibă mare căutare pe internet şi pe reţelele de socializare.

"Am înţeles că circulă unele postări pe Facebook din care ar reieşi că pe fiecare card se află suma de 3.000 de euro. Altă postare de aceeaşi factură îi îndeamnă pe cititori să decupeze cipul cardului şi să-l introducă în telefon, având astfel posibilitatea să vorbească gratuit nelimitat. Trebuie spus din nou că documentul este destinat doar pentru prezentarea la medic, la spital, la farmacii sau la laboratoarele de analize medicale", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi. Cu alte cuvinte, NU SUNT BANI PE CARDUL DE SĂNĂTATE.

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 mai. Totuşi, pentru că multe persoane nu au intrat încă în posesia acestui document, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat că toţi furnizori de servicii medicale, indiferent că vorbim de medici sau spitale, au obligaţia de a acorda servicii medicale persoanelor asigurate, indiferent că acestea au sau nu la îndemână cardul de sănătate.

Citit 9682 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.