"E O CRIMĂ"/ Peste 200 de copii internaţi la Spitalul de Pediatrie, ÎN PERICOL din cauza unor HOŢI

"E O CRIMĂ"/ Peste 200 de copii internaţi la Spitalul de Pediatrie, ÎN PERICOL din cauza unor HOŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru câteva sute de lei, câţiva indivizi au pus în pericol copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi. Şi asta din cauză că respectivele persoane au furat, în două rânduri, aproximativ 120 de metri de ţeavă de cupru, care transporta oxigen de la rezervorul din curtea unităţii spitaliceşti către secţii. Primul furt a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, hoţii, care au intrat printr-o canalizare externă a spitalului, reuşind să sustragă 100 de metri de ţeavă. În noaptea de 6 spre 7 mai, hoţii au revenit, folosind aceeaşi metodă, distrugând din nou reţeaua de alimentare cu oxigen. Se pare că hoţii au smuls ţeava, evitând astfel folosirea unui flex, care ar fi putut crea un adevărat dezastru, existând pericol de explozie.  Spitalul de Pediatrie a anunţat imediat firma care a instalat rezervorul de oxigen, care a înlocuit ţeava furată. Acum se iau măsuri suplimentare pentru ca un astfel de incident să nu se repete. „Am pus grilaj în căminul tehnic şi urmează să punem şi senzori de mişcare în canalizare. Hoţii au intrat prin canalizare şi nu aveau cum să fie văzuţi de paza spitalului, care, de altfel, asigură doar paza supraterană, nu şi pe cea subterană”, ne-a explicat Silvian Simion, şeful serviciului administrativ din cadrul Spitalului de Copii. 

„E o crimă”

Chiar dacă nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului, medicii gălăţeni consideră acest furt ca fiind unul criminal.

„E o crimă la adresa copiilor internaţi în acest spital. Sunt peste 200 de copii internaţi la această oră, iar 20-30 sunt în stare gravă. La aceştia se adaugă şi nou-născuţii, dar şi cei care erau pregătiţi pentru sala de operaţie. Din fericire s-a intervenit imediat cu tuburi portabile de oxigen şi nu s-a întâmplat nimic grav. Imaginaţi-vă ce se întâmplă în sala de operaţii, unde un bolnav este intubat şi fără mască de oxigen nu poate respira. Este un gest criminal şi nu cred că are vreo explicaţie cel care a făcut acest gest. Trebuie să plătească şi nu doar pentru simplul fapt că a furat o ţeavă, ci şi pentru că a pus în pericol viaţa unor copii nevinovaţi. Parcă trăim într-un roman de groază numit „Ce se mai fură în România””, ne-a declarat prof. dr. Aurel Nechita, medic în cadrul Spitalului de Pediatrie.

Furtul a fost anunţat şi la poliţie, oamenii legii demarând o anchetă. Se pare că întreaga reparaţie se ridică la aproximativ 8.000 de lei, dar prejudiciul total se va stabili la finalul anchetei penale.

Citit 2490 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.