Coaliţia Opriţi Codurile!: Ce face Guvernul, prin asumarea răspunderii pe Coduri, este o sfidare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Coaliţiei "Opriţi Codurile!" consideră că "asumarea de către Guvern a răspunderii pe cele patru Coduri - Penal, Civil, de procedură penală şi de procedură civilă - este o sfidare la adresa cetăţenilor României", a declarat, pentru NewsIn, avocatul Georgiana Iorgulescu.

"Guvernul joacă un joc stupid. Uite codurile, nu sunt codurile. Ba sunt ale noastre, ba ale Parlamentului. Ba avem studii de impact, ba n-avem, pentru ca, într-un final, să îşi asume răspunderea pe coduri, care nu sunt într-o formă nici de departe finalizată. Parlamentul a avut unica ocazie în 20 de ani să arate că poate să termine nişte proiecte de coduri. Nu a fost lăsat să o facă, motiv pentru care devine egal responsabil cu Guvernul. Urmează să vedem poziţia Guvernului", a mai declarat Iorgulescu, reprezentant al coaliţiei "Opriţi Codurile!".

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a decis să-şi asume răspunderea pe Codurile juridice, termenul de asumare va fi stabilit de Parlament.

Citit 819 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.