VACCINUL ANTIGRIPAL vine tot din import şi în sezonul rece 2015-2016

VACCINUL ANTIGRIPAL vine tot din import şi în sezonul rece 2015-2016
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015 - 2016, chiar dacă, din 2013, are autorizaţii de fabricaţie şi de punere pe piaţă pentru acest produs. Acest lucru se întâmplă, potrivit  liderul sindical Monica Bălteanu, deoarece instituţia are conturile blocate.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de produse imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.

În 2013 producţia a fost reluată, dar, la sfârşitul anului, ANM a anunţat Institutul Cantacuzino că vaccinul antigripal nu poate fi pus pe piaţă, întrucât au fost descoperite probleme. Totodată, ANM a trimis probe, pentru reverificare, la Agenţia Medicamentului din Franţa, care a comunicat, în 31 ianuarie, că vaccinul nu este conform normelor. Rezultatele au indicat faptul că vaccinul antigripal produs la Institutul Cantacuzino are peste 3.000 de unităţi per mililitru de endotoxine, faţă de sub 100 pentru un produs conform.

Citit 1572 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.