PROGNOZA METEO: Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. AFLĂ cum va fi mâine VREMEA LA GALAŢI

PROGNOZA METEO: Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. AFLĂ cum va fi mâine VREMEA LA GALAŢI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 - 21 iunie, pentru toate regiunile din ţară.

În Moldova, regimul termic se va menţine în mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel că vremea va fi local călduroasă, media maximelor la nivelul întregii regiuni fiind de 27...31 de grade, iar a minimelor de 13...16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile în jurul datei de 15 iunie.

Chiar dacă instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în zilele de 10 şi 11 iunie, iar în puncte izolate se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se menţine în general deficitar, cel puţin pe parcursul primei săptămâni. Ploi pe spaţii ceva mai extinse sunt estimate în jurul datei de 16 iunie.

La Galaţi, din punct de vedere meteorologic, ziua de marţi, 9 iunie, va fi foarte frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi complet senin, cu şanse zero de precipitaţii, în timp ce vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de 15 kilometri pe oră.

Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 31 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 18 grade Celsius. Presiunea atmosferică va atinge nivelul de 760 mm coloană de mercur, în timp ce umiditatea va fi de 60 la sută.

Foto Monica Zanet

 

Citit 1882 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.